De kampioenen seizoen 2017-2018: Caecilia Roeper, Jan Witte, John Sessink, Eric Wagemaakers, Marcel van Benthum, Piet Grisnich en Ries Balk.
De kampioenen seizoen 2017-2018: Caecilia Roeper, Jan Witte, John Sessink, Eric Wagemaakers, Marcel van Benthum, Piet Grisnich en Ries Balk. Foto: DVO Biljartvereniging

Verrassende winnaars bij DVO

Het biljartseizoen bij DVO is traditiegetrouw afgesloten met het "apriltoernooi". Hierin werd dit jaar door 37 deelnemers op twaalf avonden gespeeld in de disciplines libre, bandstoten en driebanden.

Het libretoernooi kende een spannende en verassende ontknoping. Robbin Nieuwenhuis speelde uitstekende partijen op weg naar de finale. Nieuwenhuis moest in de finale 46 caramboles maken, zijn tegenstander Marcel van Benthum twaalf. In slechts acht beurten maakte Nieuwenhuis veertig caramboles, van Benthum bleef goed volgen en stond op acht. Het wachten was op de laatste beurt waarin van Nieuwenhuis zijn 46 vol zou maken. Van Benthum kreeg na een misser van Nieuwenhuis nog een kans. Koelbloedig sloeg hij toe en besliste de partij met een serie van vier in zijn voordeel en werd daarmee de winnaar van het libre in dit apriltoernooi.

Bij het bandstoten gingen de finalepartijen tussen Theo Kemper, Gosse Krüger en Ries Balk. Alle drie eindigden met evenveel punten. Omdat Balk het hoogste carambole percentage had ging hij er uiteindelijk met de Willem Vendel Bokaal vandoor.

Bij het driebanden had John Sessink de lat voor zichzelf hoog gelegd. Zijn tegenstanders in het toernooi moesten zes, negen of twaalf caramboles maken. Sessink legde zichzelf een extra handicap op door er vijftien te willen maken. Met een toernooi moyenne van 0,55 maakte hij dit volledig waar. In de finale nam hij het op tegen Martien van de Wetering. Hij besliste de partij met een moyenne van 0,58 in zijn voordeel en veroverde hiermee de Piet de Graaf Bokaal.

In het apriltoernooi wordt ook beslist wie zich algeheel libre kampioen van DVO mag noemen. Om deze titel wordt gestreden door degenen die het afgelopen seizoen kampioen werden van de maandag-, donderdag- en vrijdagavond libre competitie (respectievelijk Caecilia Roeper, Piet Grisnich en Eric Wagemaakers). Roeper had weinig moeite met haar tegenstanders en werd daardoor voor de tweede maal in de clubgeschiedenis algeheel kampioen libre van DVO.

Begin september start in de Witte Burcht het nieuwe biljartseizoen. Er is op enkele week avonden nog ruimte voor enkele nieuwe leden, zie ook www.biljartenoptexel.nl