To de Maesschalck & Frans Bik pakken kampioenschap in Bethel met winst op de slotavond
To de Maesschalck & Frans Bik pakken kampioenschap in Bethel met winst op de slotavond Foto: Klaverjassen Bethel

De Maesschalck en Bik kampioen

De laatste drive in de klaverjascompetitie bij buurthuis Bethel is gewonnen door To de Maesschalck en Frans Bik met 5582 uit drie spellen. De koplopers veroverden daarmee het kampioenschap van dit seizoen met een gemiddelde score van 4982 per speelavond. Als tweede eindigden Els de Ridder en Jan Schaap met een gemiddelde van 4802, terwijl Trinet en Kees Hin met 4792 de derde plaats veroverden.

Karin en Anja Zijm hielden de latere winnaars lang tegen terwijl Trinet en Kees Hin hun kansen op de eerste plaats met verve verdedigden tegen Carla Jager en Joop Jonk. Beide koppels scoorden in de laatste ronde elk een mars. Aad Blom en Louw Nijhuis waren met 1846 een maatje te groot, waardoor de Hinnen op 4950 uit drie spellen bleven steken en deze competitie als derde eindigden. Pieter van der Woude en Bert Nederlof begonnen sterk (1917) tegen Bert de Ridder en Remko Nagtegaal en deden er tegen Joop Jonk en Carla Jager met een score van 2177 nog een schepje bovenop . Het derde spel tegen Bik en de Maesschalck ging aanvankelijk gelijk op, maar dit keer bleef de score steken op 1323 tegen 1789. Hierdoor pakten Nederlof en van der Woude tijdens de laatste drive de tweede plaats en schoven zij op de algehele ranglijst van de zevende naar de vierde plek.

Michel Kuip speelde voor de gelegenheid samen met Joeke Lie tegen Henk Gieze en Sieme Ran. Met een score van 1925 tegen 1399 grepen Kuip en Lie de derde plaats en moesten Gieze en Ran toezien dat Nederlof en Van der Woude hen op de algehele ranglijst passeerden. Joop Moerbeek en Marius Smit speelden hun beste spel (1742) tegen Remko Nagtegaal en Bert de Ridder, die na een goede tussensprint toch nog in de verdrukking kwamen. Dolly de Wit en Jan Koolhof hadden dit jaar het tij niet mee, maar dat zal volgend seizoen zeker anders zijn. George Jimmink en Bert Lieftink scoorden na vier drives een gemiddelde van 4445 per speelavond. De organisatoren Louw Nijhuis en Aad Blom konden terug zien op een geslaagd seizoen, waarop in oktober een vervolg zal komen.