Imke Brommer en Larissa Klaassen.
Imke Brommer en Larissa Klaassen. Foto: Facebook Larissa Klaassen

Larissa gaat zich richten op Tokyo

Larissa Klaassen, winnaar van het Paralympisch zilver in het baanwielrennen in Rio de Janeiro, wil in 2020 meedoen aan de Paralympische Spelen in Tokyo.

Larissa heeft in de 20-jarige Imke Brommer uit Kudelstaart een nieuwe pilote gevonden voor op de tandem. De twee zijn aan het trainen om zich samen te kwalificeren voor de Paralympics die van dinsdag 25 augustus tot zondag 6 september 2020 worden gehouden in de Japanse hoofdstad. Imke zit voorop de fiets, Larissa - die een visuele handicap heeft - zit achterop de tandem.

De twee hebben naar eigen zeggen in alle rust al de nodige tijd genomen om kennis met elkaar te maken. Van het weekend maakte Larissa op Facebook bekend dat ze samen naar Tokyo willen gaan. Doel is het Paralympisch goud op de één kilometer op de baan te winnen. In 2016 grepen Larissa en haar vorige pilote Haliegh Dolman daar net naast.

De 20-jarige Imke komt van oorsprong uit het schaatsen. In haar jeugd deed ze mee aan diverse regionale wedstrijden en ook meerdere NK's. Sinds april 2017 zit ze in de Nationale Talentenselectie van het NOC*NSF in het baanwielrennen. Daarnaast is ze derdejaars student aan een opleiding commerciële economie aan de Hogeschool van Amsterdam.

De twee verschijnen op 4 en 6 mei aan de start van de World Cup in het Belgische Oostende. Vrijdag 4 mei rijden ze daar een tijdrit op de tandem, zondag 6 mei doen ze mee aan een wegrit.