Schilders Bremer slopen HOSV

SV Oosterend heeft zondag uitgehaald tegen HOSV uit Spanbroek. In Oosterend werd het na een 2-1 ruststand maar liefst 6-1 voor de Texelaars. In de wedstrijd zagen de keepers van beide teams rood.

Op deze druilerige zondag was het lot Oosterend gunstig gezind. Vanaf het begin van de wedstrijd zat Oosterend er goed bovenop. HOSV had moeite met de aanvallers vanaf - Drijver en Vlaming. Ook Dennis Daalder en Dylan Betsema maakten het de verdediging van HOSV knap lastig.

In de 27e minuut resulteerde het ook in een goal van Daalder 1-0. Net voor rust kwam de keeper van Oosterend uit zijn doelgebied en raakte de bal net buiten het strafschopgebied en mocht tot overmaat van ramp het veld verlaten met een rode kaart. Bart Tuitman offerde zich op om te fungeren als goalie. Koud in het doel werd er een voorzet gegeven en sprong er een aanvaller tegen onze keeper aan zodat hij de bal in het doel kon schuiven. 42e minuut: 1-1. Maar Oosterend keerde de gelijke stand direct om naar een voorsprong. Daalder kon de bal gemakkelijk in het doel schieten na een voorzet van Sijb Vlaming. 45e minuut: 2-1.

Met deze voorsprong klonk het rust signaal. Na de thee was Oosterend gebrand en gaf met een man minder alles wat ze hadden. Door de tegenstander goed vast te zetten aan de kant van de bal, werd het HOSV moeilijk gemaakt om de voorhoede te bereiken. Hessel Bos werd ingebracht voor Dylan Betsema. Koud in het veld ging hij alleen op het doel af, maar werd onderuitgehaald door de keeper. De keeper zag rood en zo stonden beide partijen met tien man op het veld. Dave Witte nam de vrije trap voor zijn rekening. Vanaf randje strafschopgebied krulde hij de bal in de rechterhoek. 53e minuut: 3-1. Daarna kreeg Oosterend de overhand en speelde vrij. Witte profiteerde hiervan. Door goed samenspel wist Witte binnen twintig minuten ook de vierde en de vijfde goal voor zijn rekening te nemen. Jim Kossen kreeg nog een kans, maar zijn poging ging rakelings langs de doelpaal. De wedstrijd was gespeeld, maar Oosterend ging er vol voor. In de slotfase wist Bos gevaarlijk door te breken en de vervangende keeper maakte ook hands buiten het strafschopgebied, de rode kaart bleef uit. De penalty werd benut door Daalder die de eindstand op 6-1 bracht. De mannen van het schildersbedrijf Bremer hadden Oosterend beloond met ieder drie goals door een sterk spelend team die ze bediende van meerdere kansen.