Jan van der Vis, voorzitter van Stichting Peperhof, opent het nieuwe expositieseizoen.
Jan van der Vis, voorzitter van Stichting Peperhof, opent het nieuwe expositieseizoen. Foto: Gerard Timmerman

Peperhof vol ambitie

In De Peperhof in Oosterend is zaterdag de eerste kunstexpositie feestelijke geopend. Tevens het begin van het vijfde seizoen, waarbij tot eind oktober wisselende exposities te zien zijn. Geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13:00 tot 15:30 uur.

In een paar dagen tijd is de voormalige kerk getransformeerd van een lege ruimte naar een sfeervolle expositiezaal. "Het is iedere keer opnieuw een belevenis om deze ruimte weer gevuld te zien", zei Jan van der Vis, voorzitter van de Stichting Peperhof, in zijn openingspraatje. Hij dankte scheidende bestuursleden Anna van Hilten en Bea Mulder voor hun jarenlange inzet. Nieuw in het bestuur zijn Eva Boudewijns en Wim Westdorp. Zij organiseren de exposities samen met Albertha Kikkert.

Zoals de exposities in voorgaande jaren veel bezoekers trokken, is de verwachting ook dit jaar weer veel liefhebbers over de drempel te krijgen. Ook landelijk groeit de bekendheid, wat onder meer blijkt uit de animo van overkantse kunstenaars om er te exposeren.

Stichting Peperhof werkt al geruime tijd aan plannen om van de voormalige kerk een "cultureel centerpunt voor Oosterend en omgeving" te maken. Dat kost veel tijd. "Maar vooral veel geld", doelde Van der Vis onder meer op groot onderhoud en voorzieningen. Om geld bij elkaar te krijgen start het bestuur binnenkort acties.

Ook doet De Peperhof mee aan de Rabo Clubkas Campagne, waarbij van 8 tot en met 28 mei kan worden gestemd op een vereniging of stichting die men een warm hart toedraagt. Stemmen kan via www.rabobank.nl/kvnh. De Peperhof roept alle Oosterenders op een kunstwerk te maken dat met Oosterend Present kan worden geƫxposeerd.

Veel variatie

De zaterdag geopende tentoonstelling duurt tot en met 26 mei en biedt veel variatie. Er is werk te zien van Jaap Witteberg (schilderijen), P.J. van der Pol (etsen en tekeningen), Hilde van der Kamp (schilderijen en beelden), Ineke Witte (tassen, onder meer van koeienhuiden), Susan Kunenborg (schilderijen), Anna van Hilten (schilderijen en beelden), Marloes van der Vis (lino's en etsen), Frits van Nimwegen (schilderijen), Jan en Duwie Bakker (foto's en keramiek), Hendrien Landeweer (beelden) en Jan van der Vis (schilderijen).

De Oosterender band The GAF zorgde tijdens de opening voor de muzikale omlijsting.

Afbeelding