Cees Timmer krijgt de Waarderingsspeld van de Atletiek Unie opgespeld.
Cees Timmer krijgt de Waarderingsspeld van de Atletiek Unie opgespeld. Foto: Coen Schoonheden

Cees Timmer erelid AV

Cees Timmer is benoemd tot erelid van Atletiekvereniging Texel. Donderdag 26 april speldde voorzitter Martin Baptist de Oosterender de Waarderingsspeld van de AtletiekUnie op de revers.

Sinds 1994 is Timmer looptrainer bij AV Texel. Dat begon nadat hij in 1988 door een enkelblessure zijn eigen loopprestaties moest dimmen. Sinds 1994, dus al 24 jaar lang, staat hij twee keer per week, het hele jaar door, in weer en wind, met veel bezieling training te geven. Hij bereidt zijn trainingen zorgvuldig voor en plaatst zijn trainingsschema's op de website. En hij geeft de trainingen op een prettig gestructureerde en toch ook losse manier: hij heeft liever niet dat uitgebreid wordt gekletst tijdens de loopscholing, maar af en toe een grapje kan best. Dit houdt de trainingen serieus, maar ook gezellig. Cees heeft ook aan vele Start-to-Run groepen training gegeven.

Ook sinds 1994 is hij lid van de loop/wedstrijdcommissie. Vanuit die hoedanigheid is hij bij de vele crossloopjes van AV Texel eigenlijk altijd van de partij. Iedere zomervakantie 14 crosswedstrijden in het bos en op het strand, iedere winter een boscrosscompetitie met 8 wedstrijden. En dat betekent niet alleen dat hij er bij de wedstrijd zelf staat, maar hij houdt ook de uitslagen netjes bij, en de rankings in de competitie. En die komen dan door hem op de website, met een leuk verhaaltje er nog bij. Dat geldt dan ook voor de Winterbosloop rond Oud en Nieuw die afgelopen keer voor de 44e keer werd gehouden en waar hij al 33 keer in de organisatie zat. En het Open Texels Crosskampioenschap. Én hij was jarenlang de drijvende kracht achter de (toen nog) koninginneloop in Oosterend.

Jongste wapenfeit is de Hoge Bergloop die zondag werd gehouden. Het verslag daarvan op de Sportpagina werd ook door Cees Timmer aangeleverd.