DI 24 APR

19.30 T. Reijbroek en D. Duurland hebben jong dementerende partners. Hun ervaringen schreven ze op in het boek Mist. Hoe is het écht als je op jonge leeftijd met dementie te maken krijgt? Alzheimer Café, Buureton aan de Beatrixlaan in Den Burg.

WOE 25 APR

10.00 Gezond Natuur Wandelen Texel organiseert elke week wandelingen van ongeveer 45 minuten / 1 uur rond Oosterend. Start bij 't Cafeetje om 10.00 uur. De wandeling is ook geschikt voor deelnemers met een lager wandeltempo of met een rollator of stok.

10.30 Texels Welzijn houdt wekelijks inloopspreekuur in dorpshuis De Wielewaal in De Waal. Voor alle vragen over welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

13.30 Texels Welzijn houdt wekelijks inloopspreekuur in dorpshuis 't Skiltje in Oudeschild. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

15.00 In de bibliotheek wordt elke woensdagmiddag om 15.00 uur voorgelezen. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

19.00 Lezing over Duitse bunkers op Texel door André Koning en Paul Dijkstra in de bibliotheek aan de Drijverstraat (Den Burg). Kaarten hiervoor zijn à € 5.00 te verkrijgen via de website of in de bibliotheek.

DO 26 APR

9.30 Texels Welzijn houdt wekelijks een inloopspreekuur in dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend. Voor alle vragen over welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

10.00 Gezond Natuur Wandelen Texel organiseert elke week wandelingen van ongeveer 45 minuten / 1 uur rond Den Burg. Start bij de Gollards om 10.00 uur.

13.30 Op donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur is er digitale donderdag in de bibliotheek in Den Burg.Tijdens deze gratis inloop kunt u onder andere informatie krijgen over e-books, tabletgebruik, e-mailen, accounts maken, apps en smartphone.

13.45 Jeu de Boules; bij de Club in Den Burg, naast Zwembad Molenkoog tot 16.00 uur kunt u zich aanmelden en/of meespelen. Een middagje meespelen kost € 2,00.

21.00 Oranje avond met de Polderman Brothers Question Plaza, een avond (én nacht) vol foute muziek en outfits. Alleen voor 18 jaar en ouder.

VR 27 APR < ORANJE!

8.00 's Morgens om 8 uur openen muzikanten van het Koninklijk Texels Fanfarecorps de Koningsdag in Den Burg met muziek vanaf de toren van De Burght.

9.00 Koningsmarkt in Den Burg tot 12.30 uur. Verenigingen en stichtingen zonder winstoogmerk krijgen de gelegenheid hun clubkas te spekken met verkoop- en/of spelletjesactiviteiten.

11.00 Op de Vismarkt geeft het Koninklijk Texels Fanfarecorps een concert tijdens de markt, passend bij de gelegenheid en dus feestelijk en luchtig van aard. Na het concert gedenkt het KTF op de begraafplaats bij de Burght volgens traditie alle leden van de vereniging die niet meer onder ons zijn.

13.30 Op de Groeneplaats organiseert de Dorpscommissie Den Burg kinderspelen voor de leeftijd van 3-12 jaar. Deelname is gratis. Na afloop is er een ijsje voor de deelnemers.

13.30 Lionsveiling in het Glazen Paleis in het park in Den Burg tot 14.30 uur; aansluitend Koningsparkty.