Afbeelding
Foto: Willem Oosterhof

Kampioenen

zaalvoetbal

Het regent momenteel kampioenen op Texel en dit geldt ook voor de zaalvoetballers. Zo zijn ZDH 3, RAB Bouwmaterialen 4 en De Krim O-13-1 kampioen geworden.

Afgelopen vrijdag is ZDH 3 Texels zaalvoetbal kampioen geworden. In de laatste wedstrijd van de laatste competitieronden moest ZDH minimaal een gelijkspel halen tegen NBC/ De Steenenplaats. Naaste belager Texel'94 4 verzuimde om tegen RAB bouwmaterialen 2 de volle winst te behalen om zodoende de druk op ZDH 3 op te voeren. De promovendus uit de eerste klasse van afgelopen seizoen begon ook nerveus aan de wedstrijd, kwam wel op voorsprong maar zag NBC/ de Steenenplaats al snel weer op gelijke hoogte komen. Toch liep de kampioenskandidaat al voor de wissel uit naar een 3-1 voorsprong en kwam in de tweede helft niet meer in problemen.

Rab bouwmaterialen 4 zal volgend jaar als kampioen van de eerste klasse de hoofdklasse komen versterken. Het team van coach Rob Daalder werd op donderdag kampioen door met 5-3 te winnen van Oosterend 2. Ook deze winst kwam niet zo makkelijk tot stand als de uitslag doet vermoeden. Oosterend 2 bood hardnekkig tegenstand en keeper Alexander Ellen bleek een voortdurende sta in de weg voor de kampioensaspiraties van Rab bouwmaterialen 4. Niettemin is Rab bouwmaterialen 4 de terechte kampioen en een aanwinst voor de hoofdklasse.

De Cocksdorper zaalvoetbalvereniging De Krim heeft bij de jeugd een succesvol seizoen achter de rug. Vorige week werd het kampioenschap in de O-15 klasse opgeëist en deze week werd De Krim O-13-1 kampioen van de O-13 klasse. In de wedstrijd tegen De Krim O-13-2 behaalde het team een 4-1 overwinning en mocht zich tot kampioen laten huldigen door competitieleider Marc Oosterhuis.

Foto's: Willem Oosterhof

Afbeelding
Afbeelding