Oosterend laat kansen onbenut

Oosterend heeft wederom niet weten te winnen. In Petten miste SVO zondag de nodige kansen, het werd uiteindelijk 3-2 voor de gastheren.

Ondanks het verlies van vorige week, zat de sfeer er goed in. Dat was ook meteen te zien tijdens de eerste helft. Oosterend voerde de boventoon en er werden kansen gecreëerd. Door een onoplettendheid in het doelgebied kreeg Petten een kans en verzilverde die meteen, 0-1. Dennis Daalder nam een minuut daarna direct revanche en scoorde de gelijkmaker. Daarna kreeg Oosterend kans op kans maar het doel werd niet gevonden. De voorhoede van Oosterend had moeite om de kansen om te zetten in doelpunten. En net voor rust wist Petten weer op voorsprong te komen, 2-1.

Na de rust gaf Petten iets meer gas, maar echt gevaarlijk waren ze niet. De Strender achterhoede en keeper Daniel Groszpiets wisten meerdere malen de aanval te stoppen. Oosterend kreeg grip op de wedstrijd en na tien minuten in de tweede helft was Daalder opnieuw trefzeker, 2-2. Daarna volgden de nodige kansen voor de gasten, maar het leek wel of de bal er simpelweg niet in mocht. Oosterend verzaakte meerdere opgelegde kansen om te zetten in een doelpunt.

Het is één van de ongeschreven wetten in het voetbal. Als je zelf verzuimt te scoren, doet de tegenstander het. En dat was dan ook precies wat Oosterend overkwam. Een kwartier voor tijd schoot Petten de 3-2 in de touwen, zodat Oosterend wederom met lege handen staat en teleurgesteld afdroop.