Tevokodames glansrijk kampioen

De dames van Tevoko zijn zaterdag kampioen geworden van de eerste klasse. Het team had door puntverlies van concurrent Simokos nog één set nodig voor de titel en die werd meteen gepakt tegen Dinto. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 3-2.

In Ons Genoegen lieten de dames geen twijfel bestaan over hun ambitie. Gesteund door het talrijke publiek gingen zij direct geconcentreerd en voortvarend van start en liepen al snel zeven punten weg, onder meer door een ontketende Nienke Witte. Tegenstander Dinto kwam niet met het reeds gedegradeerde Dinto 4 maar had een jong en sterk Dinto 7 ingeschakeld om Tevoko te bestrijden. Ze waren duidelijk niet gekomen om mee te werken aan het feestje van de thuisploeg. Maar Tevoko was toch de baas aan het net en pakte veel punten, onder meer door goed blokkeren van middenspeelsters Liedeke IJdens en Monique Leijstra. De eerste set werd nog heel even spannend maar ging uiteindelijk toch makkelijk naar de thuisploeg met 25-14. Waardoor al springend samen met het publiek, dat in middels op de banken stond, het kampioenschap gevierd kon worden.

De tweede set wilde Tevoko ook graag winnen want dan waren ze met afstand kampioen. Het vertoonde spel was in de eerste twee sets daardoor van het niveau 'kampioen waardig'. De passing was goed waardoor aanvoerster Connie Joling met set-ups op maat haar aanvalsters kon bedienen en ook de tweede set ging met ruime cijfers naar Tevoko: 25-14. Daarna lieten de dames de teugels wat vieren en gaven de tegenstander de gelegenheid zich in de wedstrijd te spelen waarvan zij gretig gebruik maakten. In deze derde en vierde set speelden de Texelse dames niet best. Veel fouten en concentratieverlies zorgden ervoor dat er snel tegen een achterstand werd aangekeken. Het jonge Dinto 7 speelde vrijuit en liet in deze fase zien waarom zij in de tweede klasse onbedreigd kampioen zijn geworden met maar liefst 92 van de maximaal te behalen 100 punten uit 20 wedstrijden. De derde set ging verloren met 20-25. In de vierde set was Tevoko nog dichtbij een 3-1 overwinning toen Monique Leijstra zich bij een stand van 24-24 behoorlijk blesseerde. De wedstrijd werd even stilgelegd en Dinto profiteerde door de set naar zich toe te halen: 24-26 en bracht de stand daardoor op 2-2. De wil om de kampioenswedstrijd winnend af te sluiten was groot en met Anne Sikma in het veld voor Leijstra herpakte Tevoko zich. Sikma was net op tijd terug van een winter skiles geven en kon haar waarde nog mooi even bewijzen. De vijfde set ging met 15-8 naar Tevoko. Na deze overwinning werd er tot in de late uurtjes feest gevierd.