Noah, Duco, Mats en Morris aan het timmeren.
Noah, Duco, Mats en Morris aan het timmeren. Foto: Job Schepers

'Nieuwbouwwijk' aan rand Oudeschild

Aan de rand van Oudeschild verschijnt een extra dorp. De firma Noah, Duco, Mats en Morris zijn druk bezig met de nieuwbouw vlak naast de Meierblis die ook al flinke vormen heeft aangenomen.

Dat er naast de Meierblis gebouwd wordt, is natuurlijk van alle tijden, maar deze jongens lijken het met het jaar grootser aan te pakken. Als de redactie zaterdag langskomt, zijn ze eigenlijk net aan het schaften. Maar voor de foto gaan ze graag weer even aan de slag. Snel kruipen ze één van de bouwwerken uit die tot kantine is gebombardeerd. "En als het morgen regent, gaan we denk ik ook gewoon door. We zijn nog lang niet klaar. We zijn nu bezig met het grote gebouw", vertelt Noah.

De jongens pakken het vakkundig en ambachtelijk aan. Geen luxe schroefmachines of zaagapparatuur maar hamers en spijkers. Als de jongens nog even gas geven tot 30 april, ontstaat er ongetwijfeld een complete nieuwbouwwijk. De vier bouwvakkers laten zien dat niet iedereen van de huidige generatie alleen maar thuis zit te gamen.

Ook op de rest van het eiland krijgen de Meierblissen al vorm. Maandag bij het vallen van de schemering zullen de meierblissen traditiegetrouw ontstoken worden.