Gerard Roeper draait al vele jaren mee en is ook nu van de partij op het Texelweekend.
Gerard Roeper draait al vele jaren mee en is ook nu van de partij op het Texelweekend. Foto: Texelweekend

Dressuur, springen en kur op Texelweekend

Manege Akenburg is het middelpunt van de 31ste editie van het Texelweekend dat vrijdag 20 april van start gaat. Het hele weekend is er een groot paarden- en ponyconcours. Met subtop en basis, dressuur, springen en als afsluiter op zondag de kur op muziek.

Het Texelweekend is uitgegroeid tot een wedstrijd van formaat, één van de grootste meerdaagse concoursen van Noord Holland. "Binnen een week zaten we vol", meldt Marloes van der Vis van de organisatie. Ruiters uit het hele land vertrekken naar het eiland om hun proefjes en parcoursen te verrijden en plakken er vaak wel een strandritje aan vast. Er zijn deelnemers van het eerste uur, maar ieder jaar komen er ook nieuwe bij. "Reclame hoeven we niet te maken." Er komen circa 325 ruiters, inclusief de Texelse deelnemers en er zijn tegen de 1400 starts.

Vrijdag en zaterdag rijdt de Subtop (ZZ zwaar tot en met Grand Prix) gereden en Basis ( B t/m ZZlicht). Deze beide dagen wordt er ook gesprongen.

Programma

Vrijdag 09.15-19.00 dressuur en (springen 12:00-18:30).

Zaterdag: 08:15- 18.00 dressuur en (springen 10:00-17:00).

Zondag: 09:00- !5: 00 vanaf 11:30 Kur op Muziek tot 15:00 uur.

De Startlijsten zijn te vinden op Startlijsten.nl onder Den Burg.

In het weiland aan het begin van Akenbuurt liggen dressuurbanen, de subtop en het springen wordt verreden bij Manege Akenburg. Toegang is gratis, publiek is welkom, wel is aan te bevelen op de fiets te komen.