G-team verslaat hekkensluiter

Door afwezigheid van vier vaste basisspelers en daardoor zonder wisselspelers speelde het G-team afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager HOSV G2. De thuiswedstrijd werd eerder dit seizoen nog een eenvoudige 13-3 overwinning voor de Texelaars. Ditmaal ging het moeizamer, al was de 3-0 overwinning voor de eilanders meer dan verdiend.

Sandor Stootman en Jan Frans Haveman zorgden er voor dat Texel toch over voldoende spelers kon beschikken. Al snel in de wedstrijd trok Texel het initiatief naar zich toe. Uitblinker Twan Weijers bestreek in zijn eentje het gehele middenveld en wist menig aanval op te zetten zonder dat Texel echt gevaarlijk werd. Het duurde dan ook tot 5 minuten voor rust voordat Texel op voorsprong kwam. Een goed opgezette aanval werd met een harde schuiver door Jeffrey Kolk doeltreffend afgerond. Ruststand 0-1.

Tien minuten na rust was het dezelfde Kolk die de stand op 0-2 bracht. Ditmaal met opnieuw een harde schuiver welke de HOSV- keeper een beetje ongelukkig door zijn benen liet glippen. HOSV probeerde hierna wat meer naar het Texeldoel te trekken maar de verdedigers Peter Breuer en Dave Voorend hielden de zaak goed gesloten zodat keeper Sjef Boom slechts eenmaal handelend moest optreden. In de 22ste minuut brak Kees v.d. Vis weer eens door over rechts, zijn voorzet bereikte Twan Weijers die de mooie aanval keurig afrondde. HOSV gaf zich nu gewonnen en Texel kon de wedstrijd rustig uitspelen. kreeg nog enkele grote kansen maar kwam niet meer tot scoren Texel staat nu op de tweede plaats met 2 punten achterstand op koploper Koedijk G2 maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. Op jacht naar de koppositie ontvangt men zaterdag KGB G2 in eigen huis.