Optreden tijdens de finale van de playbackshow.
Optreden tijdens de finale van de playbackshow. Foto: Willem Sangers

Geslaagde finale playbackshows

Twee overwinningen voor De Koog, één voor Oosterend en één voor Oudeschild.

Dat was het eindresultaat van de Texelse finale van de playbackshows die zaterdagavond in dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn werd gehouden. De feestcommissie van Den Hoorn had er werk van gemaakt, waardoor het een leuke avond met een hoop publiek werd.

In de onderbouwklasse behaalde Eline van Liere uit Oosterend de overwinning met een vertolking van het nummer 'Scars to your beautiful' van Alessia Cara. In de bovenbouw ging de overwinning naar Jura Boks uit De Koog die het nummer 'Love on top' van Beyoncé playbackte. Milous Boks, Manon Blom, Eliza Blom, Ciska Beumkes en Hannah van Sambeek wonnen in de OSG-klasse met 'Ugly heart' van de meidengroep G.R.L. Zij wonnen eerder al de playbackshow van De Koog in dezelfde klasse.

Glenn Visser, Kiara Wetsteen, Morris Koopman, Larissa Timmer en Martijn Vink verdedigden met succes de eer van Oudeschild. Zij vertolkten - met een garage op het podium - Uptown Girl van Billy Joël. Daar hadden ze in dorpshuis 't Skiltje ook al veel succes mee.

Arnold Wesselman, Jip van Sambeek en Remco Vollema zaten in de jury, Jacco Vermeulen presenteerde de avond. Er werd meegedaan door deelnemers uit Den Hoorn, Oosterend, Oudeschild en De Koog. Den Burg en De Cocksdorp kenden dit jaar beiden geen playbackshow.