Tevoko verloor de wedstrijd tegen Alvoco met 3-1.
Tevoko verloor de wedstrijd tegen Alvoco met 3-1. Foto: Tevoko

Dames Tevoko verspelen punten

Spanning en een goed spelend Alvoco uit Alkmaar waren er debet aan dat de dames van Tevoko in Alkmaar een verlies van 3-1 moesten incasseren. Het niveau van Alvoco was iets hoger dan wat de dames van Tevoko de afgelopen weken gewend waren, snel spel en moeilijke services zorgden ervoor dat Tevoko tegen een achterstand aankeek. Daarnaast werden er door de spanning die de wedstrijd met zich mee bracht, slordige fouten gemaakt. De eerste set ging verloren met 25-21. In de tweede set waren de rollen omgedraaid, Tevoko serveerde moeilijk en blokkeerde vele aanvallen. Deze set ging dan ook met ruime cijfers naar Tevoko 17-25. Maar Tevoko kon dit niet doorzetten, Alvoco bleef weer in de buurt en de strijd ging lange tijd gelijk op, bij vlagen speelden de dames van Tevoko ouderwets mooi volleybal maar doordat Alvoco weinig fouten maakte ging de derde set in een zeer spannende eindfase met 28-26 naar Alvoco. De wil om de vierde set te winnen was aanwezig bij de Texelse selectie, maar niet alles lukte wat normaal wel lukte. Tevoko keek tegen een achterstand aan en was niet bij machte om dit om te zetten in winst. De vierde set ging hierdoor verloren met 25-21. Ondanks het verlies van 3-1 heeft Tevoko nog kansen op het kampioenschap. Aanstaande zaterdag moeten de dames thuis spelen tegen degradant Dinto 4, er moeten nog 3 sets gewonnen worden, dan is Tevoko kampioen.