Biljartkampioenen DVO bekend

De diverse biljartcompetities binnen de biljartvereniging DVO zijn gespeeld. Afgelopen week werden de laatste wedstrijden in de bandstoot-, driebanden- en libre competities afgerond. Balk, Witte, Roeper, Grisnich en Wagemaakers zijn de kampioenen.

Robbin Nieuwenhuis leek er tot december goed in te slagen zijn titel bandstoten van vorig seizoen te behouden. Maar ondanks dat hij zijn moyenne van vorig jaar flink verbeterde (van 1,17 naar 1,35) lukte dit uiteindelijk niet. Ries Balk hervond zijn vorm en veroverde eind december de nummer één positie, die hij vrijwel onbedreigd tot aan het einde van de competitie behield. Als tweede eindigde Cor Rood, derde werd Adrie Barhorst. Het hoogste gemiddelde was voor Balk (1,89), de hoogste serie werd gemaakt door Berger (18).

Bij het driebanden voerde Cor Huisman in het eerste deel van de competitie de lijst aan. De koppositie werd uiteindelijk ingenomen door Jan (Steert) Witte. Poul Verhagen eindigde als tweede, Huisman (met het hoogste gemiddelde van 0,443) eindigde als derde. De hoogste serie werd gemaakt door Ab Witte (8).

Caecilia Roeper werd kampioen bij de maandagavond libre competitie. Roeper had al vanaf januari de leiding. Hoewel Rint de Vries de derde periode won was de voorsprong van Roeper ruim voldoende om als kampioen te eindigen. Tweede werd Rint de Vries, als derde eindigde Harry Schrama. De hoogste serie was hier voor Frans Bik, hetgeen opmerkelijk is omdat hij geen libre maar kader 38/2 speelt (moyenne 4,31). De hoogste "libre" serie werd geproduceerd door Ries Balk (28), die ook het hoogste libre moyenne speelde (2,25).

De kampioen van de donderdagavond libre competitie werd Piet Grisnich. Tot op de laatste wedstrijd was het spannend. Bert Barhorst kwam één punt tekort en werd tweede. Derde werd Theo Kemper. De hoogste serie werd gemaakt door Marc Prins (49), die ook het hoogste moyenne (5,03) speelde.

Eric Wagemaakers werd kampioen van de vrijdagavond libre competitie. Waagemakers veroverde in de laatste periode de meeste punten en eindigde daardoor 2 punten boven Biem Trap. John Betsema eindigde als derde. Robbin Nieuwenhuijs speelde het hoogste moyenne (2,32) en maakte de hoogste serie (18).

Deze weken wordt het traditionele april toernooi gespeeld. Op de slotavond op 2 mei bepalen Roeper, Grisnich en Wagemaakers wie algeheel kampioen libre van het seizoen 2017-2018 wordt.