Basketballers Marels bovenaan

Nog drie wedstrijden te spelen voor De Marels tegen de nummer 2, 3 en 4. Zondag speelde De Marels tegen de nummer 4, Onze Gezellen uit Haarlem. De start van de wedstrijd was zwak maar de Marels herpakte zich en wonnen met ruime voorsprong, 56-39.

De sprongbal was voor De Marels maar er was geen controle, waardoor Onze Gezellen overnam en gelijk scoorde. De Marels verspeelde veel aanvallen door foute passes of aannames. Daardoor duurde het tot in de vierde minuut voordat De Marels scoorde uit een vrije worp. De tegenaanval was gelijk voor Onze Gezellen, dus met een stand van 1-4 werd er een time-out genomen. Met de nodige wissels werden de koppies even op scherp gezet en pakte De Marels het initiatief. Onze Gezellen wist meteen niet meer te scoren in het eerste kwart waardoor de voorsprong op liep naar 15-4 voor De Marels. In het tweede kwart werd er ook doorgepakt. Gerbrand de Wit draaide als een echte center vaak weg van zijn tegenstander en wist veel te scoren. Ook Sven de Jong en Tijn Zeeman hadden veel onderscheppingen met scores uit de tegenaanval. Met rust was er een comfortabele voorsprong van 31-12. In het derde kwart werd er ook uitstekend gecombineerd en liepen de aanvallen over veel schijven. Onze Gezellen wist iets meer te scoren maar kwamen niet dichterbij met 47-26 aan het einde van het derde kwart. Het vierde kwart was wel voor Onze Gezellen. Ze scoorden in dit kwart 13 punten tegen 9 van de Marels. De Marels wonnen evengoed zoals het de hele competitie het geval is. Met nog twee wedstrijden te gaan, hoeven ze er nog maar één te winnen om als eerste te eindigen.

Scores: Gerbrand de Wit 17, Sven de Jong 9, Sam Ekker en Job Smit 8, Tijn Zeeman en Mart Kikkert 6, Mats Lüder 2.

Volgende wedstijd: zondag 15 april tegen de nummer twee Landslake Lions in Landsmeer.