Doemscenario Texel'94 realiteit

Het slechtst denkbare scenario werd zondag werkelijkheid voor Texel'94. De Texelaars verloren van hekkensluiter Alkmaarsche Boys, terwijl de meeste concurrenten in de staart van de competitie wonnen. Alleen Forresters, dat één plaatsje boven Texel'94 staat, verloor ook.

De ploeg van trainer Marcel Ris kampt met een volle ziekenboeg. Remco Boogaard sloot zich aan in de rij geblesseerden nadat hij vorige week een harde aanvaring had gehad en nog met klachten kampte. De ploeg zat met elf man op de boot, ter plekke sloten enkele spelers van het tweede die vanuit Heerhugowaard waren gekomen zich aan.

De wedstrijd begon rommelig en het eerste kwartier hadden de Texelaars zomaar twee goals om de oren kunnen krijgen. Ware het niet dat doelman Alex Smit redding bracht en de spitsen van Alkmaarsche Boys nog niet op scherp stonden en over het doel schoten. Na een minuut of twintig kwamen de groenzwarten beter in hun spel. De ploeg creëerde in deze fase zelfs levensgrote kansen. De eerste was voor Bart de Lugt, die vanaf rechts alleen voor de keeper kwam. Maar zijn inzet ontbeerde kracht en werd gestopt. Even later was het Yorgo Helleman die goed teruglegde op Patrick Nieboer. Die had de hoek voor het uitkiezen, maar ook hij schoot op de doelman. In deze fase was Texel'94 de beter ploeg, maar verzuimde toe te slaan. De Texelse aanhang zag hoe dit hoopvolle moment voorbijging en de kansen keerden. De warrig leidende scheidsrechter deed er geen goed aan.

Dat culmineerde toen Pim de Lugt en een Alkmaarse spits tegen elkaar botsten. De aanvaller ging tegen de grond en de scheidsrechter stuurde De Lugt tot ontzetting van de Texelaars met een rode kaart van het veld. Toen Alkmaarsche Boys tien minuten voor rust de bal door het midden speelde, werd de spits geblokt door een Texelse verdediger. De scheidsrechter legde de bal resoluut op de stip, maar gelukkig voor Texel'94 ging de strafschop naast, zodat de stand met rust 0-0 bleef.

Na rust raakte Texel'94 verder in de verdrukking. Een misverstand en laat ingrijpen lag aan de basis van de eerste tegengoal, waarna de bal zomaar het doel in stuiterde. De wedstrijd werd grimmiger, er vielen over en weer gele kaarten. De tweede tegengoal was mooi uitgespeeld, voorgetrokken vanaf de achterlijn en fraai ingetikt. Onhoudbaar voor doelman Smit. De Texelaars zochten de aanval en Jesper Arkenbout ging alleen op de keeper af, werd gehaakt en raakte uit balans. Yorgo Helleman benutte de strafschop. Toen hij de bal uit het net wilde pakken, gaf de doelman hem een duw en moest de keeper met twee gele kaarten het veld af. Maar ondanks verwoede pogingen bleef de gelijkmaker uit. Met vier punten boven de hekkensluiter heeft Texel'94 nog zes "finales" te voetballen.