Afbeelding
Foto:

Wat ik zeggen wou

Nationaal Park (1)

Een grote kop in de TC van dinsdag 20 maart. "Iedere Texelaar moet trots zijn op Nationaal Park (citaat voorzitter Nationaal Park, red.). Nou, ik dacht het niet! Tegelijkertijd een uitgebreid interview met de nieuwe voorzitter van het NP , mr. Jan van de Venis: Het Rijk wil ook grotere Parken! Dwz: Alarmfase 1 is nu aangebroken! Heel Texel moet Nationaal Park worden.

Nu wordt duidelijk waar "Hogerhand" mee bezig is, de aap komt genadeloos uit de mouw!

(De schrijver verwijst in deze ingekorte brief naar tien betrokkenen – SBB, Natuurmonumenten, LTO, De Lieuw, Vogelwerkgroep Texel, HHNK, TOP, provincie en gemeente - bij themabijeenkomsten in oktober en november over ganzen en weidevogels, gehouden op initiatief van het Nationaal Park. Daar besloot men onder regie van het NP m.b.t. de weidevogels voorlopig af te zien van het gebruik van alle wettelijk toegestane middelen, zoals vangkooien.) Alle tien "partners"conformeerden zich hieraan en lopen dus aan de leiband van het N.P. De partners zijn lakeien geworden.

Plompverloren komt aan het licht waar men mee bezig is. Het dient slechts nog even uitgerold en geïmplementeerd te worden!

En nu wordt het echt link. Er staat bijv: "Zo zal er bij een duidelijke zonering veel minder aan getornd worden…" Een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg.

En de boeren dan? Ach, die lopen alleen nog maar voor de poten. Zij worden dan parkwachters en het is gedaan met de productielandbouw. Herinnert u zich nog de demonstraties hiertegen enkele tientallen jaren geleden? Tweederde van de Texelaars wil dit niet. Echter, het kan nog een hele strijd worden met "Partners" als Provincie en Gemeente. Het is maar dat u het weet…. Gaat er nu bij de andere "Partners" al een lampje branden? Het Logo van het Nationaal Park Duinen van Texel moet in ieder geval ongewijzigd blijven!

Namens Werkgroep Red de Grutto,

Willem Bakker.