Bos sleept SVO naar overwinning

SV Oosterend heeft de uitwedstrijd met vv MOC overtuigend gewonnen. In Midwoud werd het maar liefst 0-3 voor de eilanders. Invaller Hessel Bos werd de gevierde man.

Na een halfzachte warming-up ging Oosterend aan de slag. Na een aantal reddingen van Daniel Groszpiets werd Oosterend wakker. Na negentien minuten kreeg Sijb Vlaming een opgelegde kans, maar een doelpunt bleef uit. Het spel golfde op en neer en MOC deed de verdediging van SVO een aantal keren pijn, maar Groszpiets bewaarde de rust en Jim Kossen en Barry Boersen zorgden voor controle achterin.

Na de thee moest Merijn Bakker het veld verlaten met een blessure aan de achillespees. Hessel Bos was zijn vervanger. Uitgerekend Bos was degene die de score opende. Terwijl MOC goed druk zette, scoorde SVO. Na de eerste goal kwamen de gasten los. Martijn Drijver klaagde wat over zijn hamstring, maar dat was niet te merken aan zijn spel. Hij kreeg de bal met snelheid in zijn voeten gerold, de keeper stond ver voor zijn doel. Langs de kant werd nog geroepen "doe het niet", maar Drijver zette zijn voet tegen de bal en scoorde fenomenaal. De bal daalde en verdween achter de keeper in het doel.

Daarna zag je de hoofden van MOC naar beneden gaan en kreeg Oosterend meer ruimte. MOC deed nog pogingen om iets terug te doen, maar dat haalde niks uit. Aan de andere kant zag Dave Witte hoe de keeper van MOC een goed gemikte vrije trap uit het doel hield. Uiteindelijk kreeg Vlaming het nog even op zijn heupen. Hij startte met een rush naar voren en hij bedacht zich geen moment. In plaats van de bal voor te geven, schoot hij in één keer en vond het net: 0-3. Daarna had Oosterend nog wat kansen, maar verdere scores bleven uit. Mannen van de wedstrijd waren Bart Tuitman die je drie keer voorbij moest komen en Hessel Bos die de openingsgoal scoorde.