De Koog bindt Flevo aan zegekar

De Koog heeft in het onderlinge treffen tegen Flevo uit Middenmeer een belangrijke stap gezet in het winnen van de derde periode. Aan de Boodtlaan eindigde de wedstrijd in een 4-2 overwinning voor de Eilanders.

In de eerste helft was het vooral een kansenregen voor de ploeg van Mario van der Hert. "Als het met rust 6-0 had gestaan was dat niet eens raar geweest", meent de Koger oefenmeester. Grote mogelijkheden waren er vooral voor Cor Bijpost en Myren Hellerman. Beide waren vaak dichtbij, maar een beslissende eindpass of schot kwam niet goed uit de verf. Alex Daalder was na een vrije trap wel succesvol. Een indirecte vrije trap werd tegen de keeper aangeschoten en vervolgens was het Miko Honigh die de bal binnen schoot: 1-0.

In de 54e minuut tekende Honigh aan voor zijn tweede van de middag. Een goed teruggelegde bal schoot hij vanaf de penaltystip hard tegen de touwen: 2-0. Flevo gaf niet op en probeerde wel te voetballen, maar echte kansen konden ze niet creëren. De 3-0 werd gemaakt door Mike van Dorsselaer. Een bekeken schot belandde buiten bereik van de doelman.

Alex Daalder was met een vlammend schot in de korte hoek de laatste die voor De Koog een duit in het zakje deed. Uit een rebound, vuurde hij een pegel af waarbij bal en goalie de doellijn passeerden: 4-0.

Flevo maakte zowaar nog een treffer in de 77e minuut. Dit was overigens een fraaie treffer. Een crosspass vloog over de Koger defensie en werd door de rechtsbuiten van Flevo in één keer uit de lucht geschoten: 4-1. Tien minuten voor tijd kwam de ploeg uit Middenmeer nog op 4-2, maar tot zorgen bij de thuisploeg leidde dat niet meer. Eindstand 4-2

Mario van Der Hert: "Ik denk dat we nog nooit zoveel kansen hebben gecreëerd als in de wedstrijd van vandaag. Wat ik al zei, het was niet raar als we met de rust met zes à zeven goals de kleedkamer in zouden gaan. Daar baal ik wel van, dat we onszelf niet weten te belonen wanneer dat eigenlijk zou moeten. Maar uiteindelijk gaat het om winnen en dat doen we. Al met al was het een prima wedstrijd en zijn we volop in de race voor de derde periode."

Volgende week speelt De Koog uit bij Vesdo in Schagerbrug. Aanvang: 14:00 uur.