Pim de Lugt passeert een speler van Leek.
Pim de Lugt passeert een speler van Leek. Foto: Willem Sangers

Texel Futsal haalt nacompetitie

De zaalvoetballers van Texel Futsal kunnen zich voor de derde keer op rij gaan voorbereiden op de nacompetitie in de eerste divisie van het zaalvoetbal.

Die kan Texel nagenoeg niet meer ontgaan na de 8-2 overwinning op Leekster Eagles uit Leek afgelopen vrijdagavond in sporthal Ons Genoegen in Den Burg. Texel had volgens coach Martijn de Veij een goede dag en Leek een wat mindere dag, waardoor Texel een regelmatige overwinning kon halen. Het eerste doelpunt kwam op naam van Leek. Lesley Koning maakte de gelijkmaker en even later zorgde Jesper Arkenbout voor de 2-1. Texel kwam daarna niet meer in de problemen. Rinus Wesselman en Yorgo Helleman zorgden voor de rust voor 4-1 en na de rust liep Texel verder uit dankzij Pim de Lugt, Ralph Slik, Jesper Arkenbout en Ruben Duinker. Leek zag op het eind kans de tweede treffer te maken.

Deelname aan de nacompetitie betekent dat Texel opnieuw een kans heeft om te promoveren naar de eredivisie, de hoogste klasse in het landelijke zaalvoetbal. Daarvoor moeten echter wel twee voorrondes en een finale worden gespeeld. De vorige twee keer werd Texel voortijdig uitgeschakeld, maar het team streed beide keren voor wat het waard was. Volgens De Veij is de wil om te promoveren naar de hoogste klasse wederom aanwezig.