Genieten in het zonnetje bij de Texelse Soepketel.
Genieten in het zonnetje bij de Texelse Soepketel. Foto: Liselotte Schoo

Lenteweer maakt feest compleet

Met rond de negentig bezoekers bij de acht deelnemende restaurants zal de organisatie van de Amusetour - die zondag werd gehouden in het centrum van Den Burg - tevreden terugkijken.

Hoewel het ene restaurant er meer werk van had gemaakt dan het andere, was het gewoon genieten geblazen. Het heerlijke voorjaarsweer maakte het feestje compleet. Bij meerdere restaurants kozen de bezoekers er voor om in het zonnetje te genieten van hun tussengerecht met bijpassende wijn. De verscheidenheid in de gerechten was groot. Van hangop bij Vibes Foodbar tot aan Waddenkokkels met pastinaak en timuthpeper bij de Eilandkeuken, een verrassend kaasplankje met een lekkere port bij Smakelijk & Meer en ingediënten als aardpeer bij het Kook Atelier. De bezoekers lieten zich ook zeker de wijnen lekker smaken. Bij Eetcafé De Stenenplaats werd de lamskotelet geserveerd met een stevige rode wijn. Nieuwkomer Hart van Texel serveerde een cocktail van likeur 43 en ginger-ale. De kwartel die verwerkt was in het gerecht van De Smulpot mag ook bijzonder mals genoemd worden.

Diverse deelnemers kozen naast een goede wijn en heerlijke gerechten ook voor muzikale omlijsting. De volgende Amusetour is vrijdagavond 29 juni in Oudeschild.