De Marels won met driedubbele cijfers van Christofoor uit Badhoevedorp.
De Marels won met driedubbele cijfers van Christofoor uit Badhoevedorp. Foto: Gerrit Verhoeven

Recordwinst voor basketballers

De Marels heeft zondag in de Koninghal recordwinst geboekt tegen Christofoor uit Badhoevedorp. Dankzij goed en snel samenspel wonnen ze met 103-33. De Marels startten fel met snelle aanvallen en scores van Sven de Jong, Mart Kikkert, Sam Ekker en Job Smit. Na vijf minuten scoorde de Christofoor pas de eerste twee punten. De Marels hadden er toen al 14. Na vlot doorwisselen pakten ook Gerbrand de Wit en Tijn Zeeman extra punten en stond er na het eerste kwart 23-4 op het scorebord. In het tweede kwart veel steals (balovernames), door Sven de Jong, Joshua Brouwer, Sam Ekker en Mats Lüder. Dit resulteerde in fast breaks. In de opbouwende aanvallen pakte Gerbrand de Wit veel directe scores, maar ook via de rebounds. In de pauze was de stand 53-10. In het derde kwart pakte Tijn Zeeman liefst 8 punten uit steals en snelle uitbraken. In de verdediging kwam het gemengde team nagenoeg niet langs Gerbrand de Wit, die als een stofzuiger schoten van doorgebroken spelers blokte. Met een stand van 75-16 aan het einde van het derde kwart leek de 100 punten haalbaar. Ook in het vierde kwart werd goed gecombineerd en kon de speler in beste positie vaak scoren. Alle Marels spelers scoorden ook in deze wedstrijd. Met nog twee minuten op de klok scoorde Gerbrand de Wit voorbij de 100 punten. Mart Kikkert zette de eindscore op 103-33.