Texel'94 pakt winst in slotfase

Texel'94 hield de achterban zondag lang in spanning. Tegen concurrent Forresters waren de Texelaars weliswaar de bovenliggende partij, het lukte de ploeg echter niet de kansen te verzilveren. Maar in de slotfase was het dan toch raak.

Het elftal van trainer Marcel Ris kan de punten goed gebruiken. Om in de tweede klasse uit de degradatiezone te blijven is Forresters een geduchte concurrent. Zondag was een "sleutelwedstrijd". Bij winst haakt Texel'94 aan bij de ploeg uit Heiloo, bij verlies zijn de vooruitzichten somber. Maar Forresters was naar Texel gekomen om minimaal een punt weg te slepen.

Tijdens de openingsfase leek dit ook best eens te kunnen lukken. Wellicht door overconcentratie en prestatiedruk van de Texelaars die de laatste weken meerdere nederlagen te verduren hadden gekregen, begonnen ze slecht aan de wedstrijd. De aanhang moest toezien hoe zich achterin bij hun ploeg enkele hachelijke situaties voordeden. Texel'94 had zomaar 0-2 achter kunnen staan, als doelman Alex Smit, overigens niet helemaal fit, zijn ploeg niet met enkele katachtige reddingen voor een snelle achterstand had behoed.

Gaandeweg kantelde de wedstrijd en rook Texel'94 kansen. Yorgo Helleman mocht een vrije trap nemen, maar schoot rakelings naast. Ook een kopbal van Lucas Ipenburg belandde aan de verkeerde kant van de paal. Toen Ralph Slik een pegel afvuurde op de vijandelijke goal, bleek Forresters ook een goede doelman te hebben. Tot twee keer toe smoorde een inzet van Stijn Arends in een kluwen van tegenstanders. Wat meer vuurkracht had hier wellicht geholpen.

Kansen te over, maar het bevrijdende doelpunt wilde niet vallen. Met in het achterhoofd de angst dat de tegenstander alsnog aan het langste eind zou trekken. Maar ditmaal had Texel'94 het geluk aan z'n zijde. De doorgebroken Patrick Nieboer werd neergehaald, de scheidsrechter oordeelde conform het boekje en trok de rode kaart. Zo speelden de Texelaars de resterende wedstrijd tegen tien man. Maar nog wilde de bal er niet in. Yorgo Helleman had de treffer op z'n slof, zoals ook Patrick Nieboer kansrijk was.

Texel'94 bleef op zijn hoede, zeker nadat het geroutineerde en gevaarlijke Forresters met twee spitsen ging spelen en loerde op de counter. Volop spanning dus, ook langs de lijn waar de achterban lang in onzekerheid werd gehouden. Totdat Yorgo Helleman ruim vijf minuten voor tijd met een indrukwekkende rush de achterlijn bereikte en de bal panklaar neerlegde voor Wessel Kilz. Die deed zijn plicht en tikte zijn ploeg naar de 1-0 overwinning.

Op Eerste Paasdag speelt Texel'94 uit tegen Spartanen.