Turnsters GV Texel in de prijzen

Vanuit het rayon Noord werden afgelopen weekend de toestelkampioenschappen turnen gehouden in de sporthal Ons Genoegen in Den Burg.

Voor GV Texel namen Babs de Haan (senior vierde divisie), Imke Bootsma (Pupil 1) en Fleur Oosterhof (Pupil 2) de honneurs waar. Fleur die de laatste tijd toch al in goeden doen was had zich de afgelopen periode vooral op het toestel sprong geconcentreerd. Dit bleek tijdens de wedstrijd haar vruchten af te werpen.

Met een sterke Daphne Schippers aandoende aanloop wist ze de plank tot tweemaal toe goed te raken. De jury kon deze sprongen goed waarderen zodat Fleur na afloop van de wedstrijd voor dit toestel het goud mocht ophalen. Op de andere toestellen werd onvoldoende gepresteerd om in aanmerking te komen voor meer medailles.

Imke Bootsma, die afgelopen jaar iets was teruggevallen, ging haar wedstrijd voortvarend van start op balk. Het toestel waar Imke normaal niet goed scoort, werd deze wedstrijd haar beste toestel. De totale afwerking van de oefeningen was onvoldoende om met de beste mee te kunnen.

Babs de Haan is de turnster waar GVT op kan bouwen. Ze heeft inmiddels een doos vol medailles en daar kan ze er na dit weekend nog drie aan toevoegen. Vooral balk was een lust voor het oog. Slechts bij de hele pirouette, die volgde op een grote wiebel, was ze even uit balans, maar zij turnde daarna onbevangen haar oefening uit wat resulteerde in een eerste plaats.

Op vloer kwam ze met een geheel nieuwe oefening en turnde ze voor het eerst een serie met overslag gevolgd door streksalto. Met dit nieuwe element dat in dit niveau zeer sporadisch wordt geturnd, kreeg ze de handen op elkaar, ook omdat dit het slot van een mooie oefening was wat uiteindelijk resulteerde in een tweede plaats.

Naast goud en zilver wist Babs nog met twee energieke sprongen het brons binnen te halen op het derde toestel. Op het slottoestel brug werd het een zevende plaats, maar ook hier is Babs van plan in de komende wedstrijden een nieuw element te gaan turnen wat de uitgangswaarde van haar brugoefening flink zou kunnen verhogen.