Als vanouds was De Waldhoorn afgeladen vol.
Als vanouds was De Waldhoorn afgeladen vol. Foto: Job Schepers

Avond vol nostalgie

Na de reis over de wereld van 2017, stond het winterconcert van D.E.K. zaterdagavond in de Waldhoorn in Den Hoorn in het teken van de 'sixties'. Het ging de fanfare goed af. Het massaal toegestroomde publiek genoot van een afwisselend program.

Van The Beatles tot Boudewijn de Groot en van Elvis Presley tot zelfs Swiebertje en Pipo de clown. Niets was te gek tijdens een avond vol nostalgie. D.E.K gaf zijn eigen draai aan de muziek. Zo werden sommige nummers - zoals 'All you need is love' en 'With a little help from my friends' - van The Beatles iets sneller gespeeld dan op de CD, dit gold ook voor de nummers van Elvis Presley. Het gaf een feestelijke twist aan de zo bekende nummers. Als je goed luisterde, hoorde je mening voet meetikken op de maat. Tijdens een ode aan Simon and Garfunkel werden alle registers open getrokken en verschenen er onder meer bongo's op het podium. Het werd zichtbaar gewaardeerd in de zaal. Opzwepende nummers werden afgewisseld met ballads zoals 'Avond' van Boudewijn de Groot, 'Love me Tender' van Elvis Presley en 'The sound of silence' van Simon and Garfunkel. De oplettende bezoeker had al opgemerkt dat het programmaboekje slechts een beeld gaf tot aan de pauze. Na de break werd al snel duidelijk waarom.

De invulling na de pauze werd namelijk door het lot bepaald. D.E.K had honderd nummers ingestudeerd. Een jonge jongen - Sil - gaf steeds een zwieper aan het rad en zo werd bepaald welk nummer ten gehore werd gebracht. Het leidde de toeschouwers onder meer langs de televisietunes van tunes van Mash, Swiebertje, Pipo de Clown en The Thunderbirds. Na de pauze werd ook nog muziek van James Brown gespeeld en het feest werd knallend afgesloten met de klassieker 'Kom van dat dak af' van Peter Koelewijn.

Het was niet alleen de muziek wat het geheel tot een geslaagde avond maakte, de leden van de fanfare hadden zich stuk voor stuk prachtig uitgedost, zodat men echt het idee kreeg dat men een stap terug in de tijd genomen had.

Afbeelding
Afbeelding