Vuurwerk op de beurs met behulp van metalen deeltjes in een apparaat.
Vuurwerk op de beurs met behulp van metalen deeltjes in een apparaat. Foto: Jeroen van Hattum

Horecabeurs opnieuw rustig

Het was de vijfentwintigste editie, maar vermoedelijk ook de laatste editie van de beurs in zijn huidige vorm.

De Horeca- en Recreatiebeurs, die dinsdag in Ons Genoegen in Den Burg werd gehouden, zag er vertrouwd en verzorgd uit, maar het wilde opnieuw niet druk worden. De beurs trok 576 bezoekers, iets minder dan een jaar geleden toen er 598 mensen kwamen. Ter vergelijking: er zijn ook beurzen geweest waar de aantallen ver boven de duizend zaten.

Hoewel rustig bood de beurs net als voorgaande jaren de gelegenheid voor standhouders en bezoekers om aan de relaties te werken en het was een plek om nieuwe dingen en ontwikkelingen te zien. Zo werd Anton van der Vis van het Vogelhuis in De Koog helemaal enthousiast bij het zien van een mini-glasbak voor de horeca in de stand van Tatenhove. "Dat is nou precies iets dat we nodig hebben. Daar heb je wat aan."

Publiekstrekker was de stand van het bedrijf Momentize waar 3D-foto's werden gemaakt. Aan de hand van die foto's maakt het bedrijf beeldjes van mensen. Liefst 95 bezoekers van de beurs gingen de cabine in waar 245 camera's hingen om 3D-foto's te maken. Zij kregen na afloop de 3D-foto gemaild.

Organisator Nico Erwich liet weten dat hij zich gaat beraden over de toekomst van de Horeca- en Recreatiebeurs en de opzet daarvan. Hij is van plan te stoppen met de huidige opzet. Hoe het daarna verder zal gaan, moet nog blijken.