Texel´94 zit in hoek waar klappen vallen en verliest van DTS

Texel'94 zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Vorig week verloor de ploeg dik van koploper Zouaven, afgelopen zondag gingen de Texelaars met 3-0 het schip in tegen DTS.

De blessuregolf die Texel'94 momenteel teistert doet er geen goed aan, zoals ook de snijdende oostenwind die dwars over het veld in Oudkarspel het spel niet makkelijker maakte. De bal schoot nog wel eens door. In de eerste helft gaven beide ploegen geen kansen weg. Aanvallend was men machteloos, de strijd werd uitgevochten op het middeneld. Heel aantrekkelijk was het allemaal niet, de snijdende kou maakte het er voor de kleumende toeschouwers niet beter op.

Acht minuten voor rust veerde de aanhang van Texel'94 op toen Rinus Wesselman op aangeven van Yorgo Helleman een dot van een kans kreeg. Maar de jonge aanvaller schoot net naast. Vanaf dat moment trad een hardnekkige voetbalwet in werking. Als jíj niet scoort, dan doet de tegenstander het wel. En inderdaad, de eerste de beste kans voor DTS was het raak. De rechterspits kapte handig naar binnen en legde de bal bij de tweede paal panklaar neer voor de spits, die simpel kon intikken en doelman Alex Smit kansloos stelde. Texel'94 gaf de moed nog niet op. Qua spel waren ze niet minder, maar waar het aan ontbrak waren doelkansen.

Na rust begon het team vol goede moed aan de tweede helft. Maar toen de Texelaars na een afgeslagen aanval direct balverlies leden volgde een pass op de vijandige spits. Er volgde een onhandige overtreding net buiten de zestien meter, waarbij de situatie er na het oordeel van de scheidsrechter voor Texel'94 niet beter op werd. De spits krulde de vrije trap fraai over de muur in de linker bovenhoek, onhoudbaar voor doelman Smit.

Met 2-0 achter zakte de Texelaars de moed in de schoenen. Het werd nog erger toen de vrijstaande spits uit een corner het doel trof en de eindstand op 3-0 bepaalde. Komende zondag tegen concurrent Forresters is winst nodig om uit de gevarenzone te blijven.