Feyenoordfan Ruud Heuving ging ooit samen op de foto met Ronald Koeman.
Feyenoordfan Ruud Heuving ging ooit samen op de foto met Ronald Koeman. Foto: Gerard Timmerman

Feyenoordfan Ruud Heuving koestert foto met Ronald Koeman

Niet veel mensen zijn met Ronald Koeman, één van de iconen uit de vaderlandse voetbalwereld, op de foto gegaan. Ruud Heuving uit Den Burg kreeg het wel voor elkaar.

Feyenoordfan is Ruud al van kinds af aan. "Mijn hele familie was voor Ajax. Ik ga voor Feyenoord', zei ik tegen mijn moeder." Dat bleef zo, want Feyenoordfan ben je voor je leven. Het grote spandoek met het logo van zijn club tegenover zijn voordeur spreekt boekdelen.

Ruud bezocht zijn club tijdens een open dag in De Kuip, in de periode dat Ronald Koeman na zijn succesperiode in Barcelona in Rotterdam zijn voetballoopbaan afsloot. "In de trein raakte ik aan de praat met een andere fan. Zo zijn we samen in de kleedkamer gaan kijken. Daar trof in Ronald." Met de foto als bewijs. Koeman blijft in het nieuws, nu als bondscoach van het Nederlands elftal.

Ruud (55) kon in "zijn" tijd overigens zelf ook een aardig balletje trappen. Zoals bij ZDH in Den Hoorn, waar hij ooit nog met de hoofdredacteur van deze krant in het veld stond en een daverend schot kon afvuren. Nadien bij Texel'94 en hij sloot zijn carrière af bij het G-team. Zelf voetballen is er niet meer bij, maar Feyenoordfan blijft hij voor het leven.

De foto met Koeman heeft een prominente plek in de kamer van Ruud en echtgenote Marjan. Ze wonen in één van de zestien appartementen voor begeleid wonen in De Waerden aan de Molenlaan. Zaterdag hield Omring open dag en konden bezoekers er een kijkje nemen in het complex dat in 2016 werd geopend. Ruud en Marjan hebben het er prima naar hun zin en niet zonder trots leidt Ruud rond in de woning. En inderdaad: alles d'r op en d'r aan. Met buiten een tuin, als het straks mooi weer wordt een mooie plekje om te vertoeven.

Bij het wonen wordt het stel waar nodig begeleid door een medewerkster Omring en bij de schoonmaak krijgen ze hier en daar hulp. Maar voor de rest redden ze het daar prima.

Hij overtuigd Feyenoordfan, de indrukwekkende verzameling keramische poezen is het werk van Marjan.

De Waerden locatie Molenstraat

De Waerden, locatie Molenstraat, waar onder andere Ruud Heuving woont, bestaat uit zestien apparmenten en een inpandig steunpunt.

Acht van de appartementen zijn geschikt voor mensen die intensieve zorg nodig hebben en zijn voorzien van domotica. De andere appartementen zijn voorbereid op domotica en kunnen hier makkelijk mee toegerust worden.

De appartementen zijn rolstoeltoegankelijk en toekomstbestendig.

Alle appartementen hebben een eigen voordeur en een tuintje. Zaterdag hield De Waerden aan de Molenstraat open dag. Daarbij kwam onder meer een groep bewoners van het Maartenhuis op de koffie.