De Knoop van Boeddha, gemaakt door Kerstin Edelmann.
De Knoop van Boeddha, gemaakt door Kerstin Edelmann. Foto: Eilandgalerij

Edelmann exposeert keramiek

Keramiste Kerstin Edelmann toont op 24 en 25 maart van 12.00 tot 17.00 uur haar werk in en rond de Eiland Galerij in Zuid-Eierland.


Zij toont haar meest recente werk en geeft uitleg over haar werkwijze en de door haar gebruikte motieven, zoals zij die toepast bij haar thema "Symboolstenen". Geïnspireerd door eeuwenoude "Standing stones" in Schotland boetseert Kerstin keramische steenvormen.
Met symbolen – zoals verschillende labyrintmotieven, de spiraal, de triskele en de knoop van Boedhha vertaalt zij de oneindigheid. Kerstin is gefascineerd door de tijdloze actualiteit van deze symbolen en het eeuwigheidskarakter van staande stenen, die vaak een indrukwekkende markering in het landschap zijn.

De spiraal als oervorm van leven en organische ont-wikkeling is in haar werk een herkenbaar motief. Naast de schelpen en spiraalvormen worden op intuïtieve wijze vrije objecten gevormd. Bewuste pogingen en onbewuste impulsen worden tot een beeld verwerkt. Sommige vormen groeien organisch, andere duiken letterlijk op. Met de natuur als uitgangspunt ontstaan waterwezens, stromings-, groeivormen en mensfiguren. De expositie is onderdeel van de open dagen van de Nederlandse Vakgroep Keramisten (NVK).