Deze drie indiaantjes uit de onderbouw deden de Indianendans.
Deze drie indiaantjes uit de onderbouw deden de Indianendans. Foto: Gerard Timmerman

Strenders playbacken

Bijzondere acts zaterdagavond in dorpshuis De Bijenkorf, waar onder grote belangstelling de Playbackshow werd gehouden. Van groot tot klein kwam in actie op dit bijzondere dorpsfenomeen. Prachtige shows, veel diversiteit, durf en overgave.

Winnaar bij de onderbouw werd Eline van Liere met Scars to be beautiful van Alessia Cora. Gevolgd door Cinthia, Lobke en Milou die de indianendans van de drie indianen imiteerden. De derde plaats was voor Jayden Kooger met Like it Like it van Marcus & Martinus. Daarna Noor en Roos met Ooit zal ik gaan van Vaiana en Daisy Oosterhof en Yentel Kooger met Echame la Culpa van Luis Fonsi & Demi Lovato. Voor alle vijf optredens had de jury een prijs in petto.

Bovenbouw

Eerste werd Maxime, Sofie en Ella (geassisteerd door twee jongemannen) met Dark Horse van Katy Perry ft. Juicy J, tweede Estelle, Imme, Guusje en Jette met Walk like an Egyptian van The Bangles en derde Charlize, Sterrelijn en Jasmijn met Light and shadows van Og3ne.

OSG

Bij de OSG-jeugd waren vooraf geen aanmeldingen binnen gekomen. Maar tijdens de avond bedachten Jet Wesselman, Inge Bremer en Puck Witte dat ze toch wel wat konden laten zien. Ze zijn op de avond zelf gaan oefenen op een nummer van Beyonce. Na ongeveer een uur waren ze in staat om een heel redelijke playback neer te zetten. Als enige deelnemer wonnen ze deze categorie natuurlijk en gaan dus door naar de finale. Gezien wat ze in een uurtje al voor elkaar hebben gekregen zouden ze daar best hoge ogen kunnen gooien.

Volwassenen

De eerste prijs ging naar Elfriede Dennenberg en Eline Jongejan met The Broccoli Song van Rocket Surgeons. Zij deden met z'n tweetjes een clip na van vijf mensen. Razendsnel wisselden ze elkaar af en ze waren goed op elkaar ingespeeld. De tweede prijs was voor Minke & Isabelle met Tot je nek kraakt van Barry Badpak, waarbij tot grote hilariteit de snor losliet. En derde werden Shirley, Anneloes, Lisette, Annegreet, Rianne en Marjan met de bekende klassieker These boots are made for walking van Nancy Sinatra. Dorien van Kooten kreeg welverdiend de aanmoedigingsprijs.