Mery-Lou is Nederlands kampioen.
Mery-Lou is Nederlands kampioen. Foto: Monique de Smit

Mery-Lou stunt en is Nederlands kampioen

Mery-Lou Moormann (14) uit De Koog is Nederlands Kampioen dressuur. Samen met haar pony Fernando B kwam ze zaterdag in Ermelo vroeg in actie in de klasse L2, categorie D/E en zag ze de één na de ander struikelen over haar prestatie. Met een percentage van 68,28 bleef ze de nummer 2 uiteindelijk bijna twee punten voor. "Dit kwam totaal onverwacht. Ze deed natuurlijk al goed mee en werd al kampioen van Noord-Holland. Maar in Ermelo stond ze tegen de twintig beste amazones op dit niveau, allemaal rond dezelfde leeftijd", vertelt trotse moeder Katja.

Het werd een zenuwslopende dag. Nadat ze zelf in acties was gekomen, verschenen er nog elf andere deelnemers aan de start. Mery-Lou keek vanaf de tribune gespannen toe. De vreugde was al groot toen duidelijk werd dat het een podiumplaats ging opleveren. Toen het zelfs goud werd, was het feest compleet.

Komend seizoen komt de jonge amazone een klasse hoger uit, de M-klasse. "Het was een heftig weekend. En we zijn nog een beetje beduusd. We zijn natuurlijk hartstikke trots. En dan te bedenken dat ze Fernando B pas sinds juli heeft", besluit Katja.