G-team superieur tegen Bergen

Door de vorst veel afgelast voetbal. Eén van de uitzonderingen was het G-team. Onder barre weersomstandigheden speelden ze zaterdag uit tegen vv Bergen.

Bergen kreeg slechts zeven spelers op de mat, Texel'94 paste zich aan en ging ook met zeven man het veld in. Kees van der Vis verzorgde de aftrap, plaatste de bal naar Twan Weijers welke vrij op kon rukken naar het vijandelijke doel en met een schuiver zorgde hij dat Texel al binnen 10 seconden een 0-1 voorsprong nam. Texel was heer en meester, Bergen kwam er niet aan te pas en mocht men eens de bal bemachtigen volgde er vaak een harde knal door de lucht welke dan meestal buiten het speelveld terecht kwam. Texel trachtte met verzorgt spel over de grond veel in balbezit te blijven en dit leverde veel kansen op. Bij drie van de Texel-aanvallen was Jeffrey Kolk de speler welke de bal het laatste zetje gaf en zo wist hij met drie treffers de stand naar 0-4 te brengen. Hierna was het de beurt aan Kees van der Vis. Nog voor de rust wist hij tweemaal te scoren, zodat de ruststand 0-6 werd.

In de rust werd besloten dat een van de wisselspelers van Texel'94 de tweede helft mee zou spelen met Bergen. Zo hoopte Texel op wat meer tegenstand en had men zelf een wisselspeler minder welke langs de lijn stond te blauwbekken. Veel verbetering bracht het niet in het spel van Bergen. Jeffrey Kolk bracht met 2 treffers de stand naar 0-8 en even later zorgde Kees v.d.Vis voor de 0-9. Om dubbele cijfers te voorkomen werd in onderling overleg besloten dat de laatste 12 minuten niet meer werden uitgespeeld en de scheidsrechter maakte dan ook een eind aan deze wedstrijd. Komende zaterdag komt koploper Koedijk naar Texel. Koedijk heeft 2 punten meer dan Texel G1 zodat bij een overwinning van de thuisclub zij de nieuwe koploper worden, mocht Koedijk de wedstrijd winnen dan lijkt er voor Texel niet meer in te zitten dan op de tweede plaats te eindigen.