De meiden van G.R.L. op het podium van De Hof.
De meiden van G.R.L. op het podium van De Hof. Foto: Willem Sangers

Playback in De Koog

Het was de afgelopen dagen even spannend in De Koog of er voldoende deelnemers voor de playbackshow zouden zijn. Na wat extra aanmoedigingswerk van de juffen van de Lubertischool waren er zaterdagavond echter maar liefst twintig optredens in dorpshuis De Hof.

Het werd een leuke avond met een volle zaal en vooral kinderen die diverse acts playbackten. Zeven bij de onderbouw van de basisschool, zeven bij de bovenbouw en vier bij de OSG. De volwassenen staken daar met twee acts wat schril tegen af, maar de twee acts die er waren, hadden er wel werk van gemaakt.

Nora Kroon won in de klasse onderbouw met het liedje 'Ooit zal ik gaan' van Laura Tesoro. Zij stond met een zelfgemaakt zeilbootje op het podium om de clip zo goed mogelijk na te doen.

In de bovenbouw won Jura Boks die het nummer 'Love on top' van Beyoncé vertolkte. Milous Boks, Manon Blom, Eliza Blom, Ciska Beumkes en Hannah van Sambeek wonnen in de OSG-klasse met 'Ugly heart' van G.R.L. Zij pakten vol uit om de clip levensecht neer te zetten. Esther en Roel Bakker wonnen bij de volwassenen met 'Time to say goodbye' van Sarah Brightman en Andrea Bocelli.

De show werd voor het eerst gepresenteerd door Marleen Hoogenbosch en Marit Tuitman. De juffen van de Lubertischool boden dat vorig jaar aan nadat Gerrit Verhoeven had aangekondigd te stoppen. Ze deden het met flair en hadden de show van het begin tot het eind in de vingers. De winnaars mogen door naar de finale van de playbackshows die zaterdag 14 april in Den Hoorn wordt gehouden.