Annet van Boven:
Annet van Boven: "Ik kan iedere dag blij worden van een mooi 'luchie' of de zon op het water van de Waddenzee. Foto: Jeroen van Hattum

Mokbaai overzwemmen en jutten

Favoriete plek

Eigenlijk vind ik veel plekken op Texel mooi. Maar mijn favorieten zijn het Waddenstrandje bij Oudeschild en de Waddenzee.

Geboren en getogen

Vanaf mijn achtste jaar woon ik op Texel. Geboren ben ik in Krimpen aan de IJssel en getogen ben ik op 't Horntje. Nu woon ik, via de Hoge Berg, al weer ruim dertig jaar met Peter in De Waal.

Waalenburg is ouder dan Beemster en die staat op erfgoedlijst

Werk op Texel

Sinds anderhalve maand werk ik bij de CIV op de haven in Oudeschild. Een nieuw avontuur, waar ik met plezier in duik.

Naast het werk

Het is voor mij belangrijk om, naast mijn werk, tijd te maken voor mijn hobby's. Te weten: keramieken, vilten, verzamelen (van onder andere Asterix en Obelix) op fossielen- en brocantejacht gaan in Frankrijk en me inzetten voor Duikclub Texel. En verder heb ik het geluk dat ik oma ben van Lisa. Ze woont, met Ruud en Nienke, gelukkig vlakbij, dus daar geniet ik volop van.

Mensen op Texel

Ben heel blij, dat ik op Texel woon, waar ik word gekend, gewaardeerd en begroet. Ken veel gezellige mensen en de zure negeer ik!

Natuur op Texel

Kan iedere dag blij worden van een mooi 'luchie', de zon op het water van de Waddenzee (met een nieuwsgierige zeehond als bonus) of 's zomers bij het kacheltje wachtend op de ransuil.

Blijven zoals het is

We wonen, leven en werken op een uniek stukje van de wereld. Laten we onze eigen identiteit koesteren en waarborgen.

Wat mag anders

Politiek Texel: blijf luisteren naar de dorpscommissies. Zij verwoorden en vertegenwoordigen de stem en de wensen van de 'gewone' Texelaar en steken hier (onbetaald) veel tijd en energie in.

Wat mis je op Texel?

Ik ben een geluksvogel en tel mijn zegeningen!

Goede herinnering

Ik heb een hele fijne jeugd gehad op 't Horntje. Altijd buiten spelen, sleeën van de duinen of de Mokbaai overzwemmen naar de Hors en daar op jutavontuur.

Zonde aan Texel

Ik verwonder me over het feit dat de oplossing voor het terugbrengen van verkeersbewegingen gezocht wordt in het stallen van toeristisch verkeer in Den Helder, terwijl Texel op dit moment overreden wordt met een hoeveelheid zwaar werkverkeer, waar onze infrastructuur totaal niet op berekend is. Kijk naar de kapotgereden bermen overal. Dit in combinatie met ons verlichtingsbeleid zorgt voor levensgevaarlijke situaties.

Een dag burgemeester

Als ik één dag burgemeester zou zijn, zou ik het herinrichten van Waalenburg terugdraaien. Onze polder is ouder dan de Beemster en die staat op de Werelderfgoedlijst!

Grote pluim op Texel

Ik ben blij verrast met het invoeren van de Texelse Museumpas, ik hoop echt dat jong en oud hem volop gaan gebruiken. Wat een extra stimulans voor de Texelse musea om 'alles uit de kast' te halen.

Over vijf jaar

Ik hoop op een leven in gezondheid voor mezelf en alle mensen waar ik van houd. En dat ik nog steeds denk in kansen, elke dag iets moois kan benoemen en nog volop herinneringen aan het maken ben.

Volgende 'Eiland Van...'

Mijn opvolger is Rebecca Geskus. Ze is de uitvinder van vegetarisch vilten met Texelse wol en kan prachtig schilderen. Ze is op het moment een grote tentoonstelling aan het voorbereiden voor het Natuurmuseum in Denekamp, waarvan Esther Bánki directeur is. Ze heeft vast een goed verhaal.