Afbeelding
Foto: Juni Yong

Russische romantiek in Hoornderkerkje

Russische romantiek is de titel van het concert op maandag 12 maart in het Hoornderkerkje in de reeks New Masters on Tour. Aanvang 20:15 uur.

Violist Oleksandr Korniev en de Amerikaanse pianist Alexander Beyer bieden een dubbelprogramma waarin de Russische muziek van de late negentiende en vroege twintigste eeuw centraal staat. Korniev begint zijn recital met Yuliana Rumiantseva achter de toetsen met Ravels Vioolsonate en reist door naar Ysaÿe om uiteindelijk bij Tsjaikovski uit te komen. Beyer verklaart vervolgens Rachmaninoff, de grootste romanticus na Tsjaikovski, nader met de Preludes opus 32.

De Preludes van Rachmaninoff zijn voor vele pianisten een grote uitdaging door de combinatie van eindeloze virtuositeit en opperste lyriek. Alexander Beyer, derde prijswinnaar tijdens de laatste Koningin Elisabethwedstrijd voor piano, bezit zowel de techniek als het inlevingsvermogen voor een onvergetelijke Rachmaninoff. Net als Korniev geldt Beyer als een van de grootste talenten van zijn generatie.

Toegang €16,-, CJP/Jongeren tot 30 jaar €8,- en kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang. Kaartverkoop online via www.texel.net, bij de VVV Texel en vanaf een half uur voor aanvang van het concert