Schaats uit, loopschoen aan:

Halve Marathon van De Waal

Op de Bomendiek klinkt zaterdag 10 maart om 13:00 uur het startschot voor de 37e editie van de Halve Marathon van De Waal.

De Texelse voorjaarsklassieker trekt lopers uit het hele land. Het parcours over landweggetjes, dijkjes en langs aantrekkelijke plekken is landelijk, maar behoorlijk beschut en gevarieerd. Het evenement in De Waal staat bekend om de leuke sfeer, de kleinschaligheid en soep (van Joke) na afloop. De halve marathon staat open voor wedstrijdatleten, recreanten en trimmers.

De afstanden die worden gelopen zijn 21.1, 10.6 en 5 kilometer. Jeugd tot en met 15 jaar loopt de Kidsrun. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met de afdeling sportzaken van de Gemeente Texel, die daarmee sportbeoefening onder de jeugd wil bevorderen. De deelname aan de Kidsrun is daarom gratis. Voor de kinderen t/m 11 jaar is er een afstand van circa 1.200 meter uitgezet. De jeugd van 12 t/m 15 jaar loopt deze afstand twee keer. De jongste jeugd start om 12.15 uur en de rest om 12.30 uur.

Kinderen dienen zich zo veel mogelijk op te geven door middel van een mail naar teamsport@texel.nl, maar ze kunnen zich eventueel ook nog inschrijven op 10 maart in De Waal. Graag vermelden: voor- en achternaam, woonplaats, geboortedatum en geslacht. Er is een verloting met mooie prijzen en een loterij op startnummer. Voor meer informatie www.halvemarathondewaaltexel.nl.

Tijdens de wedstrijd zijn de Bomendiek, het Hogereind en het Vermaningspad afgesloten en er kan niet langs de Sommeltjesweg worden geparkeerd, omdat dit hinderlijke en gevaarlijke situaties oplevert. Automobilisten kunnen het beste parkeren op de verlengde Langwaal(weggetje tegenover De Wielewaal richting Laagwaalderweg) of bij de boerencamping van de familie de Haas, net na de rotonde. Wie dichtbij woont, kan het best per fiets komen.