Twee van de drie storingen aan boord van Texelstroom verholpen

De Texelstroom is sinds vrijdag weer in de vaart als hoofdboot.

De boot was vorige week uit de vaart, zodat TESO met testvaarten kon achterhalen waar de recente storingen vandaan kwamen. Volgens TESO zijn inmiddels twee van de drie storingen (in het elektrisch systeem) verholpen. Deze storingen waren ontstaan bij werkzaamheden tijdens het onderhoud dat de Texelstroom tot 8 februari heeft gehad.

De derde storing komt volgens TESO dermate incidenteel voor dat deze tijdens het varen moet worden getraceerd. "Registratie- en meetapparatuur aan boord geeft op dat moment de informatie die nodig is om ook dit te kunnen oplossen." Directeur Cees de Waal liet gisteren weten dat de derde storing zich sinds vrijdag nog niet heeft voorgedaan. "De afvaarten zijn zonder storingen uitgevoerd."

Volgens TESO is het verantwoord dat de Texelstroom weer vaart en gebeurt dat na afstemming met de toezichthoudende instanties. TESO zegt zich bij voorbaat te verontschuldigen voor vertragingen die zich mogelijk nog kunnen voordoen. Het is mogelijk dat de Dokter Wagemaker weer als dienstboot gaat varen zodra de derde storing wordt gevonden.