Spelers van De Vriendenkring.
Spelers van De Vriendenkring. Foto: Gerard Timmerman

Parels voor de haaien

Het zijn opwindende weken bij toneelvereniging De Vriendenkring. Het Hoornder gezelschap heeft liefst zes nieuwelingen in de gelederen. Vrijdag 2 en zaterdag 10 maart beleven zij in De Waldhoorn hun vuurdoop met het blijspel Parels voor de haaien.

Nieuw bij De Vriendenkring zijn Rikus Rommets en Hanna Goemans (nog maar 17 en 18 jaar), Nienke de Visser, Wil de Wolf, Marcel Witte en Gery Lap. "Ze hebben allemaal wel een beetje of iets meer ervaring op het toneel, maar natuurlijk was het afwachten of het ze zou bevallen. Gelukkig konden ze zich waar nodig optrekken aan vier spelers die al heel wat jaren ervaring hebben: Jacolien van Kooten, Ria Boeijen, Sietske Bakker en Joop Rommets. En dan hebben we altijd Marco Bakker nog, die veel meer is dan een goede souffleur", vertelt regisseur Roel de Waard. "De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt en een hoop plezier beleefd met elkaar. We hebben dan ook alle vertrouwen in een goede afloop."

Parels voor de haaien, geschreven door Jan Duijnhoven, is een blijspel vol intriges en met humor. Het speelt zich af op een cruiseschip, dat van een Nederlandse haven onderweg is naar Dublin. Het wordt een overtocht om nooit te vergeten, want hoewel de zee rustig is, verlopen de ontmoetingen tussen de opvarenden turbulent. Als twee passagiers dan ook nog eens worden bestolen van hun kostbare juwelen, lopen de spanningen hoog op en moeten de jonge purser John, machinist Henk en hun zus en echtgenoot Fien alles op alles zetten om het hoofd koel te houden.

Beide voorstellingen beginnen om 20.00 uur. Kaarten kosten €7,50 (inclusief koffie of thee). Reserveren kan bij Marco Bakker (319307) en Joop Rommets (tel. 319405).