Langs deze sloot komt binnenkort een werkpad annex fiets- en wandelpad.
Langs deze sloot komt binnenkort een werkpad annex fiets- en wandelpad. Foto: Gerard Timmerman

Bomen langs sloot wijken voor werk- en fietspad naar zwembad

Op de plek van de boomsingel tussen Stayokay en het zwembadterrein tussen de Haffelderweg en de Slingerweg komt een onderhoudspad dat ook geschikt wordt gemaakt voor wandelaars en fietsers. Aannemer Tatenhove start begin maart met het kappen van bomen.

Via dit pad worden ook de jeu-de-boules vereniging, het terrein van de hondenclub en de Hondenclub bereikbaar. Het pad zal volgens de gemeente dienst zal doen als onderhoudspad voor de sloot. Deze watergang voert drangwater van de Hogeberg af en is belangrijk voor het watermanagement in het gebied, meldt de gemeente. De sloot zal worden uitgediept.

Het nieuwe onderhoudspad wordt door het aanbrengen van een schelpenlaag ook geschikt gemaakt voor wandelaars en fietsers van en naar zwembad Molenkoog. Met name van belang vlak voor de komende zomervakantie, wanneer de riolering en het wegdek van bedrijventerrein Wezenland worden vervangen. Voor auto's blijft het parkeerterrein van het zwembad bereikbaar, maar de route is voor voetgangers en fietsers dan minder comfortabel. Maar volgens de gemeente blijft het ook daarna in gebruik als fietspad, omdat het een mooie verbinding is tussen de Haffelderweg en de Slingerweg.

Begin maart maakt aannemer Tatenhove ruimte vrij voor het pad door het verwijderen van bomen en struiken. De kapwerkzaamheden zijn vóór 15 maart, voor het broedseizoen, afgerond. Vervolgens wordt in het hekwerk een aantal poorten gemaakt en kunnen de verenigingen, die gebruik maken van het achter terrein van het zwembad, aangesloten worden op het riool. Tot slot wordt de verharding aangelegd.

Het nieuwe pad komt vlak langs woning en bedrijf van de familie Eschweiler aan de Slingerweg. Voor hen komt de aanleg van het pad als een volledige verrassing. "Ik zag dat een ambtenaar foto's aan het maken was. Toen ik vroeg waarvoor, kreeg ik te horen dat hier een fietspad komt. Maar in het nieuwe bestemmingsplan dat de raad onlangs heeft vastgesteld, staat niets over dit pad."

Raadslid Cees Hoogerheide: "Dit is er zomaar ingetekend. Dat is niet de afspraak. En het is niet voor het eerst dat zoiets gebeurt. Bij het kruispunt Emmalaan bij de notaris zie je dat ook. Als je niet oppast, tekenen ze er wat bij. Onduidelijke communicatie. Ik zou zeggen: wethouder, ga eerst in gesprek met Eschweiler."

Die uit zijn grieven, ook over het verharden van het parkeerterrein achter het gemeentehuis, in Wat ik zeggen wou.