Een kapot gereden berm.
Een kapot gereden berm. Foto: Gerard Timmerman

Raad 2014-2018: staat van wegen en bermen gaat achteruit

De Texelse Courant blikt in aanloop naar de raadsverkiezingen op 21 maart terug op de huidige raadsperiode 2014-2018. Aflevering 14: onderhoud aan de weg.

Het is momenteel een breed levend gevoel op Texel: de wegen en bermen liggen er op veel plekken (vooral in het buitengebied) slecht bij. Een terugblik op de afgelopen raadsperiode 2014-2018 leert dat er voor onderhoud aan de wegen de nodige aandacht is geweest, zij het voor een groot deel op papier.

Onder aanvoering van wethouder Kingma (verkeer) werd veel tijd en energie gestoken in het nieuwe zogeheten IBOR-plan waarvan het onderhoud aan de weg en de berm een onderdeel is. IBOR staat voor Integraal Beheerplan Openbare Ruimte. Het is een omvangrijk plan dat inzichtelijk moet maken welke kosten de gemeente heeft aan onderhoud en beheer van voorzieningen in de openbare ruimte zoals wegen, groen en water.

Het IBOR-plan werd op 12 juli 2016 unaniem vastgesteld door de gemeenteraad. Een van de kritiekpunten was destijds wel dat er nog geen beheerplannen bij het IBOR-plan zaten en dat was volgens de raad wel gewenst. PvdA, VVD, Texel 2010, Eiland Belang en D66 stelden bij de goedkeuring van het plan dat het college in 2017 alsnog met alle beheerplannen voor wegen, groen en water en straatmeubilair zou komen. Tot die tijd zouden er nog geen budgetten worden verlaagd of verhoogd. In het IBOR-plan wordt gesproken over een begroting van €3,5 miljoen. Het college liet eerder deze maand weten dat er vertraging is opgelopen, maar dat de beheerplannen eraan zitten te komen. Vanuit de politiek werd de staat van de wegen en de bermen afgelopen raadsperiode meermalen aangekaart. Annie Hin (Texel 2010) vroeg aandacht voor de bermen en Ben Zegeren (CDA) voor meer graskeien.

Op 17 februari 2016 besloot de raad op het voorstel van het college het jaarlijks budget voor het graskeienprogramma te verhogen van €100,000,- naar €220.000,-, zodat er meer aan de bermen kon worden gedaan. Dat gebeurde bij de vaststelling van het Actieplan Mobiliteit. Alleen Texels Belang was tegen, maar dat was vanwege het parkeervignet dat aan het actieplan was gekoppeld.

De dagelijkse praktijk ging intussen ook gewoon door: een paar slechte winters en meer verkeer op de weg, deden de wegen en de bermen geen goed. Het college liet vorige week doorschemeren dat er aanzienlijke bedragen nodig zullen zijn om de wegen en bermen op te knappen.