Testvaart boot om storing te vinden

TESO voert deze week testvaarten uit om de storing aan boord van de Texelstroom te vinden en te verhelpen.

De boot heeft sinds de dokbeurt in Schiedam met meerdere kortstondige verstoringen te kampen gehad. Zondagmiddag was het opnieuw raak, waarna de Texelstroom uit de dienstregeling werd gehaald en de Dokter Wagemaker in de vaart kwam. Volgens TESO-directeur Cees de Waal zit de storing in het elektrisch systeem van het schip en dat had weer zijn invloed op de motoren. "Het had geen invloed op de schroeven. Die konden blijven draaien dankzij de accupakketten die we aan boord hebben."

Volgens TESO is er tijdens de reguliere dienstregeling onvoldoende gelegenheid om de oorzaak van het probleem te onderzoeken en op te lossen. Tot die tijd blijft de Wagemaker als hoofdboot in de vaart. Op de social media was zondag, na de storing, meermalen te lezen dat de communicatie over het verdere verloop van de dienstregeling onduidelijk was.

Voordat de boot in dok ging, was de Texelstroom volgens TESO al langere tijd vrij van noemenswaardige technische problemen. "In de periode tussen afgelopen zomer en de start van de onderhoudsperiode, op 9 januari jongstleden, konden slechts vier afvaarten geen doorgang vinden vanwege een technische oorzaak. Daarmee groeide het vertrouwen in de betrouwbare, continue inzet van de Texelstroom."