'Voetbal je fit' nieuwe sport bij Durper SVC

SVC is in De Cocksdorp gestart met een nieuwe sport: Voetbal je fit! Acht spelers van boven de 55 jaar speelden vorige week op het voetbalveld van De Cocksdorp een gezellig potje voetbal.

Het was vanaf de eerste minuut een geweldig leuke sfeer waar de acht spelers meteen enthousiast waren om na lange tijd weer te gaan voetballen. Nadat de regels door Arnold Boon, Lotte van der Tuuk van het SVC bestuur en Buurtsportcoach Ilse Vlaming van Young4ever aan de Old stars waren uitgelegd, ging het spel van start. De nadruk van het "voetbal je fit" ligt op een sportief balletje trappen het voorkomen van blessures. In de eerste tien minuten gingen de mannen rap van start en kwamen de meeste spelers er na een paar sprintjes en schijnbewegingen achter dat ze geen 20 meer waren. Vanaf dat moment werd er meteen veel technischer en tactischer gespeeld en vielen er na strakke acties mooie doelpunten. Na afloop van een dik uur voetballen en "lekker zweten" werd tijdens de nazit meteen collectief geconcludeerd dat dit een geweldig leuke manier is om fit te blijven of fitter te worden. Ook werden bijzondere sportmomenten gedeeld. Een van de spelers verwoordde het zo: "Voetbal is gewoon mijn spelletje. Veel leuker en meer actie dan fietsen of lopen op die lange polderwegen om in conditie te blijven. En zo spreek je elkaar ook nog eens". "Voetbal je fit" is iedere vrijdag om 20:30 uur in het Eierlandsche Huis

Gelijktijdig was er op deze vrijdag 9 februari ook een gezellige en druk bezochte bingo en loterij-trekking. "Bingo-ladies" Esther Kuip en Ilse Bonne maakten er met de spelers een gezellige avond van. Er waren vele mooie grote en leuke prijzen, geschonken door vele ondernemers en SVC leden, zodat de spelers van de Bingo vaak prachtige prijzen hadden. De lootjes voor de aansluitende loterij waren door de SVC Jeugdclub leden verkocht. Tijmen Ran was verreweg de beste verkoper en heeft met z'n moeder Baukje voor circa €300,- aan loten op Durp en in de halve polder verkocht. Door al deze inspanningen is de SVC-kas met meer dan €1100,- gespekt. Zo kunnen samen met de sponsorborden en andere activiteiten veel sporten voor een laagdrempelige prijs in De Cocksdorp worden aangeboden.

De volgende activiteit is de Spokentocht op vrijdag 9 maart, aanvang19:30 uur bij het Eierlandsche Huis