Winst voor De Marels, hier op archiefbeeld.
Winst voor De Marels, hier op archiefbeeld. Foto: Gerrit Verhoeven

De Marels wint van Guardians

Zonder erg goed te spelen hebben de Marels zaterdag in Alkmaar evengoed gewonnen van de Guardians. Met een goede verdediging kwam de tegenstander ook maar weinig tot scoren en werd het 29-40.

Het eerste kwart begon redelijk. Met name Sam Ekker en Sven de Jong maakten de punten. De Marels hadden een voorsprong een lieten Alkmaar Guardians bijna niet in de bucket komen. Toch gingen er veel aanvallen verloren. Geen goede passing of de afronding liet te wensen over. Het kwart werd met 6-13 afgesloten. In het tweede kwart aan beide kanten nog minder scores. Sven de Jong en Job Smit maakten samen alle 8 punten voor de Marels tegen 4 van Guardians. Met rust dus wel een voorsprong van 10-21 maar voor de Marels een lage score. De hoop was dat na rust er meer gescoord zou worden. Het aanvallende spel was enigszins beter met scores van Gerbrand de Wit, Tijn Zeeman en Mart Kikkert. De verdediging stond sterk met Mats Lüder en Joshua Brouwer en er werden veel ballen onderschept door Sven de Jong en Tijn Zeeman. Het vierde kwart werd begonnen met een voorsprong van 15-33. Nadat er na 5 minuten totaal niet gescoord was werd een time out genomen en werden alle drie wisselspelers ingebracht. Dat bracht nog wel 7 punten maar Guardians kon er 14 scoren dit kwart. De winst ging mee naar Texel maar over de scores konden de Marels niet tevreden zijn. Scores: Sven de Jong 11, Sam Ekker en Job Smit 8, Gerbrand de Wit 7, Mart Kikkert 4 en Tijn Zeeman 2.