Verlies Texel´94 van Kolping Boys

Zo goed als het bij Texel'94 vorige week tegen SVW ging, zo slecht ging het zondag tegen Kolping Boys. De Texelaars gingen op eigen veld met 2-5 ten onder.

De bezoekers hadden nog een appeltje te schillen met Texel'94, dat in Alkmaar met 0-1 won. De Noord-Hollanders zitten goed in hun vel en hadden al drie keer op rij gewonnen. Maar waarschuwingen drongen blijkbaar niet door tot de Texelaars, die geen antwoord hadden op de agressieve speelstijl van Kolping Boys. Nadat en eerste aanval nog strandde, lag de eerste tegentreffer al na vier minuten in het net, nadat de spits een steekpass had verzilverd. Amper vier minuten later volgde nummer twee vanuit een soortgelijke situatie, ditmaal na een steekpassje op de andere spits.

Texel'94 had geen antwoord. Scherpte ontbrak en duels gingen verloren. Door de drang tot een snelle gelijkmaker en de aansluitende goal liet de thuisploeg achterin gaten vallen, terwijl het spel aan Texelse zijde aanvallend niet uit de verf kwam. Terwijl Texel'94 meer tegen zichzelf liep te voetballen, wisten de bezoekers het Texelse doel wél te vinden. Een schot ketste via de lat op de doellijn en stuiterde het veld weer in, doelman Alex Smit verrichtte nog twee knappe reddingen. Aan de andere kant creëerde Texel'94 enkele schaarse aanvallen, Ronald Slik schoot net naast. Volgende tegenvaller was een blessure van Remco Boogaard, die na een botsing dizzie het veld moest verlaten. Niels van Zuilen verving hem. Lesley Koning moest daarna met een hamstringblessure het veld ruimen. Hij werd vervangen door Patrick Nieboer. Kort voor rust tekende Kolping Boys de derde treffer aan.

De tweede helft slaagde Texel´94 er niet in het tij te keren. De vierde tegentreffer lag er vrij snel in, aanvallend zette de ploeg er weinig tegenover. De invalbeurt van Niels van Zuilen was van korte duur, ook hij moest geblesseerd afhaken. Bart de Lugt kwam in zijn plek, inmiddels keek zijn ploeg wel tegen een 0-5 achterstand aan.

Nog meer blessureleed toen de doorgebroken Sander de Haan werd gehaakt en met gescheurde of beschadigde kruisbanden naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd. Texel'94 moest met tien man verder. Wonderwel pakte dat goed uit. Terwijl de tegenstander nonchalanter ging spelen scoorde Patrick Nieboer de eerste tegentreffer, daarna zette Yorgo Helleman zijn ploeg op 2-5. Er deden zich meer kansen voor, maar Texel'94 was te laat op gang gekomen om nog dichterbij te komen.

De ploeg zakt een plaatsje op de ranglijst en zweeft nu op drie punten onder de middenmoot. Zondag moet uit in Velserbroek tegen VSV uit een ander vaatje worden getapt.