SVO geeft voorsprong uit handen

Oosterend kwam tegen Duinrand S op 2-0 voorsprong, maar moest uiteindelijk met een 2-3 nederlaag genoegen nemen.

Duindrand S staat in de top drie, geen tegenstander die je makkelijk aan de kant kunt schuiven. Met een redelijke selectie ging Oosterend goed van start, er werd gestreden om elke bal en er werd bij vlagen leuk getikt. Hessel Bos kreeg in de beginfase al snel een kans op de openingstreffer aar die belandde naast het doel.
Maar in de 31e min. was het raak. Martijn Drijver maakte een rush naar voren en sneed naar binnen, haalde verwoestend uit en tekende de 1-0 binnen. Duinrand stond onder druk en de sterk spelende SVO-verdediging wist elk gevaar van Duinrand onschadelijk te maken. Ook Pieter Duinker had hier een groot aandeel in.

Het bleef 1-0 voor Oosterend tot aan de rust. Na de thee ging de thuisploeg verder waar het gebleven was en zette Duinrand onder druk. Dit resulteerde in een goal in de 55e minuut. Dylan Betsema zette zijn ploeg op 2-0. Maar toen kantelde de wedstrijd. Duinrand maakte zich kwaad en kreeg het voor elkaar om binnen de minuut de aansluittreffer te maken. En door onoplettendheid van de thuisploeg werd vijf minuten daarna ook nog de gelijkmaker ingeschoten door hun sterspeler. Maar Oosterend gaf niet op, ze vochten voor elke meter en er werd leuk gecombineerd. Maar door een tweede onoplettendheid achterin kon hun spits in de 70e minuut de derde treffer binnenschuiven: 2-3.

Vanaf dat moment gingen de hoofden bij SVO naar beneden. Maar dat was van korte duur. Oosterend vocht voor wat het waard was en Duinrand werd op de knieƫn gedreven. Betsema en Bos kregen kansen, maar die verdwenen net naast het doel. Doordat Oosterend in de slotfase sterker was en ook de fouten van de tegenstander afstrafte, ging de vrije trap van Barry Boersen ook over de lat van het doel.

Zeven minuten voor tijd kreeg Ben Daalder de bal. Die stuiterde op en Daalder had niet de rust om de gelijkmaker binnen te schuiven. Oosterend had gestreden voor wat het waard was, maar het mocht niet baten. Het geluk was er niet om een punt uit deze wedstrijd te slepen.