Karin Gaasbeek en Jacolien van Kooten als moeder en dochter in
Karin Gaasbeek en Jacolien van Kooten als moeder en dochter in "Vertwijfeld". Foto: Gerard Timmerman

Toneelstuk "Vertwijfeld" in De Wielewaal

Karin Gaasbeek en Jacolien van Kooten voeren vrijdagavond 16 maart het toneelstuk 'Vertwijfeld' op in De Wielewaal.

De amateurtoneelspeelsters hebben, naast ervaring op de planken, ook hun sporen verdiend in de zorg. In 2016 brachten zij 'Verdeeld', dat ze met veel succes ruim 16 keer op de planken zetten. Ook 'Vertwijfeld' – gespeeld in verband met het tienjarig jubileum van het Alzheimer Café, bedachten ze zelf. Het handelt om een dochter met een moeder die jong dementerend is. Moeder verliest de regie over haar leven, haar vrijheid, waardigheid kalft af en zekerheden verdwijnen. Het zijn trefwoorden op ballonnen, die één voor één knallen. Vreugde en humor maken plaats voor verdriet, frustratie, angst en machteloosheid.

Aansluitend is er een optreden van de Texelse band The GAF, met Mariëlle Nitszche, Pieter Drijver en Gerard Timmerman. Ze spelen covers van bekende nummers uit de popmuziek.

In De Buureton en Het Open Boek zijn gratis kaarten verkrijgbaar. Bij de uitgang kunnen bezoekers een vrijwillige bijdrage schenken ter bestrijding van de onkosten. De dorpscommissie schenkt voor aanvang gratis koffie/thee en een hapje na afloop, andere consumpties zijn voor eigen rekening. Aanvang: 20:00 uur.