Erik Kalverboer:
Erik Kalverboer: "Zes keer per jaar oefenen in Zoetermeer en in maart gaan we met dertig deelnemers en vijfendertig begeleiders een week skiën." Foto: Eigen foto

Mensen met beperking laten skiën

Favoriete plek

Mijn favoriete plek op Texel is toch wel de dijk, vlak bij de witte punt. Vanaf daar kan je zo over het wad naar Wieringen kijken. Den Hoorn, Den Burg en natuurlijk heel Skil kan je er ook bekijken. Dat geeft zo'n heerlijk ontspannen gevoel, prachtig!

Geboren en getogen

Tweeënvijftig jaar geleden ben ik geboren in het huis waar we nu wonen. Tussentijds heb ik ook met heel veel plezier in Oosterend gewoond, maar Oudeschild is mijn dorp.

Lekker scheuren op je brommer met politie achter je aan

Werk

Ik werk vanaf mijn zestiende in een supermarkt. De eerste drie jaar in de Dagmarkt, wat nu Action is. Op mijn negentiende ben ik zelf een supermarkt begonnen. Eerst tien jaar een Attent formule, daarna zijn we een Spar geworden. Tussendoor hebben we een brand meegemaakt en nu zitten we al bijna zeven jaar op het plein van Parkeren en Meer.

Naast het werk

Naast mijn werk loop ik hard bij Robbert Bakker. Hardlopen is het niet helemaal, maar het schijnt goed te wezen voor je en het is ongelooflijk gezellig en dat maakt het heel leuk. Een keer in de week heb ik competitie zaalvoetbal en op zondag met wat liefhebbers zaalvoetballen. Mijn dochter vroeg op een dag "zeg pa, heb je geen zin om met mij te tennissen" dus dat doe ik ook. En ik ben samen met nog wat Texelaars vrijwilliger bij stichting Ski-Uniek. Dat is een stichting die mensen met een lichamelijke beperking laat skiën. We oefenen ongeveer zes keer per jaar in Zoetermeer en in maart gaan we met ongeveer dertig deelnemers en vijfendertig begeleiders een week skiën.

Blijven zoals het is

Wat moet blijven op Texel is de Texelse mentaliteit. Lekker relaxed en vriendelijk voor elkaar. Toeristische klanten schrikken soms als je groet, dat is voor hen allemaal heel raar en voor ons zo gewoon.

Mensen op Texel
Op Texel hebben we alleen maar leuke mensen.... Soms zijn ze weleens met een verkeerd been uit bed gestapt, maar over het algemeen super.

Natuur op Texel
Ik vind de natuur op Texel prachtig. Je hebt hier zo'n diversiteit van alles. Mooie bossen, supermooi en een breed strand. Als je een beetje de plekjes weet, is het er ook in het hoogseizoen helemaal niet druk.

Wat kan anders?

Niet alleen op Texel hoor, maar de mensen moeten niet zo zeuren, elkaars meningen respecteren en voor oplossingen zorgen.

Goede herinneringen
Mooie onbevangen jeugd gehad. Rovertje spelen, 's avonds bankiesvoetbal in de speeltuin en lekker op je brommer scheuren met de politie achter je aan. Mooie tijden!

Zonde aan Texel
Ik vind het jammer dat er zulke mooie natuurlijke gebieden zijn, waar we helemaal niet mogen komen. Het zou toch prachtig zijn als we daar mogen zijn.


Pluim

Iedereen verdient een grote pluim, of je nu vrijwilliger bent bij de Gollards, de Texelse Reede, je de buurman helpt met boodschappen of als je altijd de rommel van de straat opruimt. Iedereen verdient een pluim, je moet het alleen kunnen zien.


Missen op Texel

Ik mis niks op Texel, kijk maar om je heen. Ik zeg altijd Texel is Nederland in het klein, prachtige dorpen, mooi strand en vriendelijke mensen. Nee echt, ik mis niks.

Over vijf jaar
Over vijf jaar ben ik nog heerlijk aan het werk, loop ik elke week lekker mijn rondjes met het allerleukste hardloopgroepje, zaalvoetbal ik nog op zondagmorgen, tennis ik en geniet ik van elke dag....


Volgende Eiland Van…
De volgende gast wordt Clementine de Wit, ik loop samen met haar hard en wil wel meer over haar weten.