Molenaar Dirk Haker met de door Cecile de Boer geschilderde Traanroeier op het gips.
Molenaar Dirk Haker met de door Cecile de Boer geschilderde Traanroeier op het gips. Foto: Jeroen van Hattum

Gips met schilderij Traanroeier en huisjes Kaap Skil

Hij heeft zonder twijfel het meest opvallende gips van het eiland. De Traanroeier en de huisjes van Kaap Skil in Oudeschild prijken pontificaal op het gips dat Dirk Haker uit Den Burg sinds een operatie om zijn enkel heeft. Cecile de Boer schilderde het erop. Dat deed ze aantal weken geleden al op zijn vorige gips en ze deed het opnieuw nadat Dirk - molenaar op De Traanroeier - afgelopen week nieuw gips om zijn enkel had gekregen.

Dirk zit er tijdelijk mee in de Gollards, waar hij gewoon doorgaat met zijn vrijwilligerswerk zoals het wekelijks voorlezen van de krant aan mensen die zelf niet goed meer kunnen lezen. Andere bijzondere bijkomstigheid: hij werkte in de jaren vijftig en tachtig zelf nog mee aan de bouw van de Gollards. Bert de Boer, de man van Cecile, was ook betrokken bij de bouw en zo is de cirkel rond.

Van Dirk geen kwaad woord over de Gollards en de verzorging. "Het is prachtig dat we dit hier hebben. Je wordt hier goed verzorgd. En je hoort dat mensen blij zijn dat Tafeltje-Dekje behouden blijft. Daar heeft de brief van Jaap Dros goed aan gedaan." Wat er met het gips gaat gebeuren, is nog even de vraag. Er is al de nodige belangstelling voor getoond.